Elmar Zeegers, Michel Verschoor en Rob Kiens van de Winkeliersvereniging Montfoort hopen ook dit jaar weer op een gezellig drukke kerstmarkt oude stijl. Volgend jaar komt er een nieuwe opzet. (Foto: Paul van den Dungen)
Elmar Zeegers, Michel Verschoor en Rob Kiens van de Winkeliersvereniging Montfoort hopen ook dit jaar weer op een gezellig drukke kerstmarkt oude stijl. Volgend jaar komt er een nieuwe opzet. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Druk in de weer voor de Montfoortse Kerstmarkt

Algemeen 815 keer gelezen

Volgende week woensdag staat de binnenstad van Montfoort weer het teken van de jaarlijkse kerstmarkt. Vanaf het middaguur tot in de avond zijn zowel de plaatselijke ondernemers en verenigingen, maar ook kooplieden van buiten Montfoort weer druk in de weer om hun (kerst)waren aan de man en vrouw te brengen.

Montfoort - Terwijl het in de straten geurt naar glühwein, oliebollen, appelflappen, poffertjes en andere lekkernijen, wordt er achter de schermen al druk nagedacht over de kerstmarkt van 2018. Elmar Zeegers van De IJsselpoort houdt zich daar als bestuurslid van de winkeliersvereniging mee bezig. “Wij willen de kerstmarkt gezelliger en knusser maken. Daarbij gaan wij uit van een kleinschaliger opzet, met aaneengesloten kramen in de Hoogstraat, Keizerstraat en De Plaats. Het was voor nu te kort dag om voor deze kerstmarkt aan dat plan al uitvoering te geven.”
Opmerkingen tijdens de evaluatie van de laatst gehouden jaarmarkt hebben er mede toe geleid om de kerstmarkt aan te pakken. Tijdens de jaarmarkt waren er teveel gaten tussen de kramen en was het op sommige plekken in het geheel niet mogelijk om een kraam neer te zetten. “Overigens is het organiseren van de kerstmarkt op een andere dag dan de woensdag erg lastig”, zegt Elmar Zeegers, “omdat er in de omliggende plaatsen op dit gebied ook veel te doen is. Daarom is de woensdag voor Montfoort het alternatief.”

De kerstmarkt is een Montfoortse aangelegenheid. Over het algemeen zit de loop er tot etenstijd redelijk in, maar daarna duurt het nog een uurtje en kan het opruimen beginnen. Star Promotions zorgt voor de inschrijvingen en het uitgeven van de kramen. “Maar laat iedereen vooral niet vergeten” zegt ook Michel Verschoor als voorzitter van de winkeliersvereniging, “dat de kerstmarkt en nog heel veel andere activiteiten wel door de winkeliersvereniging worden georganiseerd, maar dat dit alleen mogelijk is dankzij de steun van het Ondernemersfonds. Zonder dat fonds zouden deze activiteiten onbetaalbaar zijn.”

De kerstmarkt in de binnenstad van Montfoort is op woensdag 13 december van 12.00 tot 20.00 uur. De ganzenhoeder is weer terug, terwijl de kerstman van 13.00 tot 19.00 uur met zijn arrenslee voor het Oude Stadhuis staat. Ouders kunnen daar hun kinderen zelf fotograferen en de foto’s opsturen. Daar zijn leuke prijzen mee te winnen. Alle informatie hierover is te vinden op www.winkeleninmontfoort.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14