MSV’19 eindigt 2017 in mineur

Algemeen 105 keer gelezen

Amersfoort en MSV’19 lijken elkaar dit jaar niet te liggen. Werd er veertien dagen geleden een nederlaag geleden bij koploper Quick, daar was ditmaal APWC sterker dan de Montfoortse formatie, zodat de club opnieuw 0 punten overhield aan het avontuur in de keistad.

Binnen tien minuten spelen keek de ploeg van trainer Dennis Sluijk aan tegen een 1-0 achterstand, toen een corner voor de Paars-Witten uit Amersfoort doel trof.

In eerste instantie kon MSV’19 doelman Wesley Oostrom nog een voet tegen de bal krijgen toen een indraaiende hoekschop van dichtbij op het MSV-doel werd afgevuurd, maar bij de afvallende bal boden de verdedigers bij MSV’9 de doelman geen enkele hulp, waardoor Amersfoort-speler Abdulkadir de rebound kon binnentikken.

Luttele minuten later kreeg thuisclub APWC een prima mogelijkheid om de stand te verdubbelen, maar werd een vrije trap enkele meters vanaf de zestien-meter lijn van MSV’19 net over de kruising geschoten.

Ook MSV’19 kreeg vervolgens enkele mogelijkheden, waarbij de grootste kansen tot tweemaal toe voor Wouter Scholman waren. Een rush van de Montfoorter eindigend in een afstandsschot bleek een prooi voor Amersfoort-doelman Cildir en een daarop volgende situatie verprutste de MSV-speler zelf, door de reeds kansloze en op de grond liggende doelman niet genadeloos af te straffen met een lobje of een ziedend schot. Een mislukte doelpoging kon vrij eenvoudig door de doelman alsnog worden opgepakt.

Ook Timo Bakker die door de Amersfoortse verdediging brak alsof deze er niet stond kon zijn actie niet bekronen met de ultieme beloning die er bij past, waardoor MSV’19 slechts twee hoekschoppen op rij kreeg te nemen, die beiden niet aan de club besteed waren.

Verdediger Ralph Kolfschoten was nog voor de rust dichtbij de gelijkmaker, maar ook zijn inzet hobbelde zonder Amersfoort-schade aan te richten voorlangs het doel van de dan al gepasseerde Cildir.

In plaats van een gelijkmaker keek MSV’19 vlak voor rust ineens tegen een 2-0 achterstand aan toen een afstandsschot van APWC-er Mehmet Kaijk het net genadeloos liet bollen.

Net na rust had Timo Bakker pech toen een prima ingeschoten vrije trap nog kon worden verwerkt door doelman Cilik.

De spanning in de wedstrijd en het vertrouwen bij MSV’19 keerde terug door een actie van Wouter Scholman die, na twee man van APWC te zijn gepasseerd, de bal in het Amersfoortse doel joeg: 2-1.

In de hierop volgende fase van de strijd leek de gelijkmaker op handen, maar zag MSV’19 ondanks het veldoverwicht geen kans om een echte doelrijpe kans te creëren.

De door coach Sluijk aangebrachte wijzigingen in het elftal (Sander Stokman voor Mark Kemp, Kjeld Beerthuizen in plaats van Timo Bakker, Roy Gruters die plaats maakt voor Junior Kolfschoten) brachten de bezoekers uit Montfoort ook niet de benodigde gelijkmaker.

In de slotfase wist APWC-aanvoerder Yasin Kurt via de binnenkant van de paal de eindscore op het bord te zetten: 3-1.

Met dit tweede verlies op rij tegen een Amersfoortse club kan MSV’19 de ambities op een hoge eindklassering in deze editie van de voetbalcompetitie voorlopig in de ijskast zetten.

Met een overwinning op AS’80 pakte koploper Quick opnieuw 3 punten en staat met 6 punten voorsprong op nummer 2, Saestum, los.

MSV’19 blijft op 18 punten en zakt naar plaats 6, twee punten achter op de nummers 4 en 5, VVZA en Zwaluwen-Utrecht.

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 22 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14