V.l.n.r. Fabienne Overbeek, springer van het jaar Jaco de Groot en Reinier Overbeek. (Foto: Remon Helmes)
V.l.n.r. Fabienne Overbeek, springer van het jaar Jaco de Groot en Reinier Overbeek. (Foto: Remon Helmes) Foto: Remon Helmes

Polsstokbond Holland kijkt terug op buitengewoon jaar

Algemeen 136 keer gelezen

Tijdens de jaarlijkse feestavond van de Polsstok Bond Holland (PBH) aan het eidn van het jaar zijn de prijzen voor springer en talent van het jaar uitgereikt. Tot Springer van het Jaar 2017 werd Jaco de Groot uit Woerden gekozen. De prijs voor het talent van het jaar ging naar Demi Groothedde uit Jaarsveld. Daarnaast werd het Willem Brouwer Plateau overhandigd aan Tom Leusink (Kamerik). Hij verbrak vorig seizoen zijn persoonlijk record het vaakst.

Lopikerwaard - Op een nieuwe locatie – de Boerinn in Kamerik – vierde de PBH een buitengewoon succesvol seizoen. Spreekstalmeester Herman Stigter opende de avond met de prikkelende uitspraak dat het seizoen nagenoeg perfect verlopen was. En dat er één smetje op het seizoen lag – en dat was het verlies van de Tweekamp tegen Friesland op de eerste zaterdag in juli.
Dit werd goedgemaakt met het verpulveren van de Nederlandse records bij de Senioren – door Jaco de Groot en Jongens – door Reinier Overbeek (Benschop). Deze twee streden samen met de zus van Reinier, Fabienne Overbeek om de hoofdprijs “springer van het jaar”. Reinier Overbeek won in zijn categorie alles wat er te winnen viel en verbrak daarbij alle bestaande records. Het was niet genoeg om Jaco de Groot te verslaan. De 22,21 meter van de Groot tijdens het Hollands Kampioenschap in Zegveld deed de polsstokwereld op zijn grondvesten schudden.
Naast de springer van het jaar is ook het grootste aanstormende talent gekozen. Demi Groothedde werd dit jaar Nederlands Kampioen bij de meisjes én verbeterde het Hollandse record in haar categorie. Zij werd gekozen tot talent van het jaar. Iris Mulder (Vlist) en Kenzo Hielema (Kockengen) waren de andere genomineerden.
Tom Leusink verbeterde in 2017 maar liefst 10 keer zijn persoonlijke record. De springer die in een seizoen de meeste persoonlijke records springt wint het Willem Brouwer Plateau. Een oude historische prijs, vernoemd naar de oprichter van de sport in de regio Holland. Het plateau krijgt komend jaar een speciaal plaatsje in huize Leusink.
Tijdens de feestavond werden er ook klassementsprijzen uitgereikt. Het districtsklassement, gesponsord door De Samenwerking, werd gewonnen door Jaco de Groot (Senioren), Dymphie van Rooijen (Dames), Ricardo Faaij (Junioren) en Reinier Overbeek (Jongens). In herinnering aan de overleden journalist Bert Hertog wordt elk jaar in een serie wedstrijden ook gesprongen om de Bert Hertog Bokaal. bij de Senioren ging de prijs naar Erwin Timmerarends (Montfoort).
In de andere categorieën waren het dezelfde winnaars als bij het De Samenwerking - klassement.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14