VIVES dames 1 behoudt tweede plek op ranglijst.

Algemeen 103 keer gelezen

Zaterdag 20 januari stond voor VIVES D1 de wedstrijd tegen Madjoe op het programma. De club uit Enkhuizen staat vijfde op de ranglijst en is met een volledig team meiden afgereisd naar de IJsselhal. In oktober won VIVES met 1-3, en dat was dan ook de prognose voorafgaand aan deze wedstrijd. In principe is een prognose opstellen geen hogere wiskunde voor de Nevobo, aangezien VIVES D1 dit seizoen maar liefst acht van de dertien wedstrijden met 3-1 heeft gewonnen.

Gebrand en vol positieve energie starten de dames van het Foute Zomerfeest de warming up. Tijdens de trainingen is al gericht geoefend met wat vandaag moet worden laten zien. De hoeken opzoeken in de aanval en geen geprik in het midden. Iedereen kent haar taak en in de eerste set is dat dan ook duidelijk te zien. Zeer opvallend was onze Jiska van der Schans, die uitblinkt in het opstellen én uitvoeren van doelen. Op de stand van 4-1, waren maar liefst 3 punten van haar hand. De eerste en de beste bal die door de spelverdeelster van de tegenstander op het midden werd gegeven, blokte zij rechtstreeks naar de grond. ‘Who let the dogs out?’ De midden stond er beteuterd bij en een vinkje achter het doel van Jiska. De rest van de eerste set wist VIVES het niveau van het volleybalspel hoog en constant te houden. Met een einduitslag van 25-15 had Madjoe eigenlijk geen schijn van kans.

De tweede set was te beschrijven als ‘een kopie van de eerste’. Madjoe kwam iets meer in de wedstrijd, maar de dames van VIVES bleven netjes spelen en er werd hard voor elkaar én met elkaar gewerkt. Eindstand: 25-21. En als je dan met 2-0 voor staat, is daar ineens de derde set.

Hoewel er goed werd begonnen door VIVES, wisten zij gaandeweg de set geen antwoord te geven op een serveerreeks van Madjoe. De pass kwam moeilijk onder controle of de aanval werd niet gescoord. Hoewel er rust bleef bij het eerste damesteam en iedereen elkaar wist te bekrachtigen, konden zij niet voorkomen tegen een achterstand van tien punten aan te gluren. Toch kwam daar dan de vechtlust extra naar boven, want het winnen van deze set zou een geweldige stunt zijn. Spelverdeelster Joske Sturkenboom wist de reeks te kantelen door een ketsende pass uit een veldje verderop te halen. Dit bracht vertrouwen binnen de groep en haar serviceserie daarna versterkte dit alleen maar. Haar sprongfloat lag strak langs de lijn en áls Madjoe de bal wist terug te brengen, stond daar een huizenhoog blok van Yvette Kloek en haar middens. Milou van Leeuwen wist nog even te benadrukken hoe belangrijk een goede pass is, want zij hakte de bal binnen de lijnen na een vlugge set up van Joske. Van een 10-20 achterstand kwamen de dames van VIVES, mede door vele aanmoedigingen vanaf de zijlijn, nog een heel eind terug, maar kwamen nét te kort voor de setwinst. Met een eindstand van 21-25 mocht Madjoe een puntje bijschrijven.

Dan is het de kunst je als goedlopend team te herpakken en glansrijk de vierde set binnen te halen. Met wat veranderingen binnen het veld, is het team van het Foute Zomerfeest redelijk gestart. Om wat extra power toe te voegen, schreef trainer/coach Floris Verhijde in capslock het woord ‘RISICO’ op zijn notitieblok. De servicepass kwam netjes aan bij het net en in tegenstelling tot de vorige set kreeg Madjoe geen grip op de aanval van VIVES. In combinatie met veel service druk, wisten de dames deze set met enig gemak naar zich toe te trekken.

Er blijven met deze 3-1 winst vier punten in IJsselstein, waarmee een prachtige tweede plek behouden wordt. Zaterdag 28 januari spelen de dames om 20.00 uur tegen VV Amsterdam, die als 11e genoteerd staan. De prognose voor deze wedstrijd mag geen verrassing zijn: 1-3 voor de IJsselsteinse meiden. Laten zij daar in Amsterdam maar eens voor een surprise gaan zorgen!

De week daarna staat VIVES D1 oog in oog met de koploper van de competitie. Slechts met één puntje verschil volgt VIVES hen op, en dit belooft dus een kraker van een wedstrijd te worden. Hier volgt dan ook een oproep: kom allemaal op 3 februari om 16.00 uur naar de IJsselhal, voorzien van trommels, toeters en bellen. Maak met elkaar een gekkenhuis op de tribune en schreeuw VIVES dames 1 naar een schitterende overwinning

Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 16 uur geleden
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws gisteren
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31