VIVES was blokkerend sterk tegen Renswouw
VIVES was blokkerend sterk tegen Renswouw Foto: Peter van Zijl

Vives Heren wint van Renswouw

Algemeen 133 keer gelezen

Nadat de 1ste wedstrijd van het nieuwe jaar slordig werd weggeven in Arnhem (3-2), mocht VIVES zich zaterdag proberen te revancheren tegen Renswouw. Dit team bezet momenteel de 11e plaats in de competitie en vecht dus tegen degradatie. VIVES staat 6de en hoeft zich daarover geen zorgen te maken.

In de 1ste set stuurde Freek de volgende namen het veld in: Thijme en Addie op midden, Frank en Mitchel aan de buitenkant, Joël als spelverdeler, Hylke als libero en tot slot Thijs in de diagonaal. VIVES ging voortvarend van start en pakte binnen no-time een 10-3 voorsprong. Deze wist het team goed vast te houden tot een stand van 22-15, hierna faalde het gehele team echter hopeloos. De passing liet grote steken vallen en wanneer er deze wel goed aankwam werd er niet gescoord. VIVES kreeg nog 2 setpunten maar verloor de set uiteindelijk met 27-29.

Een behoorlijke klap voor de mannen die deze moesten zien te verwerken in de 2de set. Dit lukte behoorlijk, het spel was weer beter verzorgd. De passing was weer beter verzorgd en de side-out liep prima. VIVES trok deze set vrij gemakkelijk naar zich toe met 25-17.

In de 3de set waren de teams meer aan elkaar gewaagd, VIVES had wat meer moeite om het niveau van de 2de set vast te houden en liet Renswouw niet achter zich. Boven de 20 trokken de mannen echter aan het langste eind, mede door een goede invalbeurt van Alex werd het 25-20.

De 4de set werd hierdoor een formaliteit, Renswouw kon het niet meer opbrengen om nog vol voor de winst te gaan en VIVES hoefde zich niet overmatig in te spannen om de wedstrijd binnen te slepen. Een stabiel spelend VIVES won de 4de set met 25-16.

Op de totaal onnodige inzinking in de 1ste na, een gedegen wedstrijd van de VIVES-heren. De mannen schuiven op naar een gedeelde 3de plaats in de competitie. Aanstaande zaterdag speelt heren 1 in Harderwijk tegen VVH.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14