André Brugmans, mede oprichter en organisator van Montfoort Open Golf:
André Brugmans, mede oprichter en organisator van Montfoort Open Golf: "Golfen is al lang geen elitesport meer." (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Montfoort Open Golf een 18 holes feestje

Algemeen 230 keer gelezen

Het is alweer elf jaar geleden dat André Brugmans en Patrick Appeldoorn terugkwamen van hun zojuist behaalde examen Golf Vaardigheidsbewijs (GVB). In het Oude Stadhuis troffen zij Lia Vendrig en Antoinette van Raak die ook al hun GVB hadden gehaald. Later nog aangevuld met Piet Rutges, kwamen zij al brainstormend op het idee om een golftoernooi te gaan organiseren.

Montfoort. - Een van de voorwaarden was wel dat de deelnemers inwoners van Montfoort moesten zijn en uiteraard in het bezit van het Golf Vaardigheidsbewijs. In 2008 vertrok een bus met liefhebbers voor het eerste toernooi naar het Rijk van Nijmegen. In de daarop volgende jaren werden onder andere golfbanen in Zoetermeer, Wilnis, Rhoon en Amstelveen bezocht. Allemaal 18 holes banen, maar ieder jaar een ander. André Brugmans: “Het is een compleet verzorgde sportieve dag. We gaan met de bus naar een golfbaan die op maximaal 1 uur rijden ligt. Daar drinken we koffie en gaan dan in groepjes de baan op.” Ook voor de lunchpakketten en het drinken wordt die dag gezorgd. Na afloop is er een een drankje, een diner en natuurlijk de prijsuitreiking. Inmiddels doen aan dit jaarlijkse toernooi zo’n veertig tot vijftig mensen mee. “Een sterk gemêleerd en gezellig gezelschap” zegt André Brugmans. Niets ‘elite’. Van bouwvakker tot vertegenwoordiger. Allemaal mensen die het leuk vinden om met elkaar een balletje te slaan. Het zijn gewoon hele leuke en gezellige dagen. Kom gerust een keer meedoen en kijk of het je bevalt.”
Vorig jaar won de 17-jarige Max Appeldoorn - inderdaad de zoon van Patrick - de wisselbeker, die hij in september zal moeten verdedigen.

Voor de deelnemers en liefhebbers aan dit spel zijn uitdrukkingen als Stableford, Longest drive, Nearest drive, Afslag, Tee, Green, Pars en Handicap net toverwoorden. “Maar,” zo besluit André Brugmans, “desondanks blijft het een heerlijk sportief spel, gespeeld in de buitenlucht, gekoppeld aan behendigheid, inzicht en soms ook een beetje geluk. Niets meer en niets minder dan een spel voor iedereen.

Geïnteresseerde golfliefhebbers, in het bezit van het Golf Vaardigheidsbewijs (GVB), maar bovenal inwoner van Montfoort, kunnen zich vanaf nu voor deelname opgeven via het mailadres: montfoortgolf@ziggo.nl
Naast het competitieve element staat gezelligheid op deze dag voorop. Het toernooi van 2018 is dit jaar op vrijdag 28 september. De definitieve locatie wordt na inschrijving nog aan de deelnemers bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14