Lily le Noble de Bruin tussen twee van 'haar' bewoonsters.
Lily le Noble de Bruin tussen twee van 'haar' bewoonsters. "Het afscheid kwam niet onverwacht. Je leeft er naar toe." (Foto: Janneke Severs-Hilgeman) Foto: Janneke Severs-Hilgeman

Zuster Lily toch maar met pensioen

Algemeen 234 keer gelezen

Al vijfendertig jaar woont Lily le Noble de Bruin in Linschoten. Haar drie kinderen zijn er geboren en getogen en toch heeft zij het dorp de afgelopen jaren pas echt leren kennen door haar werk in woonzorgcentrum De Lindescote. Afgelopen vrijdag ging de verzorgende met pensioen.

Linschoten - Gezien haar leeftijd had ze al eerder kunnen afzwaaien, maar haar wens was om de verhuizing van de Lindescote naar de nieuwe Lindewaard in 2017 mee te maken. Spijt heeft de pensionado daar absoluut niet van. “Het is gewoon een heel mooi en gezellig woonzorgcentrum met fijne bewoners en collega’s. Ik had dat extra jaar voor geen goud willen missen.”
Naast de zorg organiseert Lily samen met collega en vriendin Els sinds enkele jaren ook activiteiten in de Lindewaard. Ze heeft besloten om daar als vrijwilliger bij betrokken te blijven. Dus helemaal weg uit de Lindewaard is ze zeker niet. “De Lindewaard ligt bijna in mijn achtertuin. Ik kan daarom heel eenvoudig even binnen lopen” legt ze uit. En dat is precies wat ook ‘haar’ bewoners graag willen.
“Lily is altijd goed te spreken, heeft gevoel voor humor en kan een pijnloos een ‘bloedje’ prikken”, legt Kees (94) uit. “Als zij de afdeling op komt stappen is het feest. Ze kan goed organiseren en is erg behulpzaam” vult Roeli (88) aan. Jo (88) doet er nog een schepje bovenop. “Als ik bel komt ze meteen. Met een blik weet ze precies wat het probleem is.” Ook Arie (88) vindt het jammer dat ze weg gaat. “Ik ben dankbaar voor alles wat ze voor me heeft gedaan. We treffen het want ze blijft betrokken door vrijwilligerswerk en de Lindewaard verzetjes. Gelukkig hebben we hier nog meer leuke zusters”, besluit hij
“Het afscheid kwam niet onverwacht. Je leeft er naar toe”, peinst Lily. “Voordeel is dat het gesprek nu niet meer tijdens het douchen gevoerd hoeft te worden.”

Lindewaard zoekt vrijwilligers voor ontbijt, koken, wandelen, individuele activiteiten met bewoners, fietsen op de virtuele fiets, tuinieren en bij andere activiteiten. Info: Linda Oosterbaan, tel. 06-29017894.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14