Oscar Hallewas aan de start van de derde heat op het WK Blokarten
Oscar Hallewas aan de start van de derde heat op het WK Blokarten (Foto: Pieter Arends)

IJsselsteiner Hallewas derde bij WK Blokarten in Mallorca

  •   keer gelezen

Op de Wereldkampioenschappen Blokarten, die werden gehouden van 21 - 26 oktober op Mallorca, is Oscar Hallewas uit IJsselstein eervol derde geworden.


Blokarten is zeilen op het land in een driewielig en zeer wendbaar karretje (de blokart) met een zeil dat lijkt op het zeil uit de surfsport. In Nederland wordt de sport veelal beoefend op de brede zandstranden van o.a. IJmuiden en Terschelling. Het is een kleine maar groeiende tak van de zeilsport.

Elke twee jaar worden de Wereldkampioenschappen Blokarten georganiseerd. Dit jaar vonden deze plaats op een vliegveld voor sportvliegers in Binissalem op het eiland Mallorca. Aan deze WK namen enkele Nederlanders deel, waaronder Oscar Hallewas uit IJsselstein. In totaal namen ca. 80 deelnemers uit de hele wereld deel aan dit kampioenschap.

Hallewas, die eerder dit jaar al de Open Britse kampioenschappen won in zijn klasse (productieklasse, heavyweight) was ook dit keer succesvol. In een sterk veld wist hij, na 14 heats verdeeld over 4 wedstrijddagen, beslag te leggen op een zwaarbevochten derde plaats op het ereschavot. Vóór hem maakte de lokale favoriet Santi Oliver zijn faam waar en eindigde als eerste. De sterke Litouwer Matas Mizgiris werd tweede.

De volgende WK vinden plaats in 2020 in Nieuw Zeeland.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten