Aanvoerder Rijke scoort openingsdoelpunt
Aanvoerder Rijke scoort openingsdoelpunt Foto: Annieck van Veen

Pas op de plaats voor korfballers Fortissimo

Algemeen 79 keer gelezen

De korfballers van Fortissimo hebben afgelopen week duur puntverlies geleden. In Utrecht kwam de ploeg van Marc Verhoeven in een magere wedstrijd niet verder dan 17-17.

Direct na het influiten door de uit Den Haag komende Scheidsrechter Knuist kwam de Utrechtse ploeg al snel op een 5-1 voorsprong. Fortissimo was in de beginfase zoekende naar kansen en het benutten hiervan.

Vlak voor rust kwam Fortissimo terug in het bekende spel, hoog baltempo en meer kansen, waardoor de 5-1 achterstand door doelpunten van de uitmuntend spelende Tycho Konings met rust al bijgedraaid was naar 10-8.

Trainer Verhoeven was niet blij met het getoonde spel in de eerste helft. “Als je er geen energie in stopt, krijg je er ook geen energie uit” aldus de hoofdtrainer van de IJsselsteiners.

Direct na rust scoorde Fortissimo door middel van een prachtig jumpshotje van Van Houten en een strafworp verzilverd door Van Der Lee 2 belangrijke doelpunten waardoor het spel kantelde naar gelijkspel. In het verloop van de tweede werd de wedstrijd grimmiger waardoor de Haagse scheidsrechter de wedstrijd steeds strakker ging leiden. Fortissimo bleef kamp en beheerst spelen terwijl de ploeg uit Utrecht meer en meer op het randje ging lopen. Met strafworpen en bovenal veel valpartijen was het Fortissimo die in de slotminuten de gelijkmaker scoorde.

Met nog 30 seconden op de klok lukt het HKC om door middel van een fysieke overtreding tot scoren te komen en ging het erop lijken dat Fortissimo met lege handen achter zou blijven. Scheidsrechter Knuist besloot echter dat het doelpunt verdedigd was en dat betekende dat door het eindsignaal Fortissimo toch met 1 punt kon huiswaarts keren. Tycho Konings is uitgeroepen als Player van de Match.

Volgende week speelt Fortissimo thuis op sportpark IJsselover om15:30 uur tegen Ten Donck uit Ridderkerk.

Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05