Afbeelding
Foto: Minkema College

Minkema College opent gender neutraal toilet

Algemeen 78 keer gelezen

Woerden / regio - Het Minkema College is een openbare school waar iedereen welkom is ongeacht levenswijze, voorkeuren en opvattingen. Sinds 2014 heeft het Minkema College een GSA-beweging. Tijdens de Regenboogweek in Woerden opende de GSA een genderneutraal toilet.

“We gaan mee met wat er in de samenleving speelt”, zegt Henk Heethuis bestuurder Minkema College, “en vinden het daarom niet meer dan logisch dat onze leerlingen een keuze hebben.”

Het Minkema College houdt het nu bij één genderneutraal toiletblok op de locatie Minkemalaan. Het is een extra voorziening, zodat alle leerlingen en medewerkers een keuze hebben. De aparte toiletten voor mannen en vrouwen blijven daarnaast ook gewoon bestaan. De locatie Steinhagenseweg die op dit moment wordt verbouwd, zal straks ook voorzien in een genderneutraal toilet.

De GSA van het Minkema College bestaat sinds 2014 en telt inmiddels bijna 20 leden uit verschillende leerjaren van de school. De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance. De GSA van het Minkema College is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te schamen. Ze maakt zich sterk voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse leerlingen.

Sam Vermeulen, leerling en voorzitter van GSA Minkema: “Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘man’ of vakje ‘vrouw’, en dat hoeft ook niet! Een genderneutraal toilet waar iedereen naar de wc kan, is voor deze mensen en andere transgenders vaak fijn. We zijn er daarom zeer trots op dat onze school ons initiatief voor een genderneutraal toilet steunt.”

Tijdens de Regenboogweek heeft de GSA naast het openen van het genderneutrale toilet ook de regenboogvlag gehesen en is er een inloopuur voor leerlingen die meer willen weten over GSA.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14