Het ontsteken van de lichtjes van de Kerstboom in Linschoten door burgemeester Petra van Hartskamp (Foto: Paul van den Dungen)
Het ontsteken van de lichtjes van de Kerstboom in Linschoten door burgemeester Petra van Hartskamp (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

De kerstboom siert Linschoten voor het 5e jaar

  •   keer gelezen

Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt en een stevige wind voor extra ongemakken zorgt, werden vrijdagavond in Linschoten de lichtjes van de kerstboom ontstoken


Linschoten - Stichting LiBel had ook dit jaar kosten noch moeite gespaard om de inwoners een mooie avond te bezorgen. Fanfare Linfano blies de kerststerren van de hemel en hield het grotendeels droog dankzij een grote partytent. In zijn openingswoord zei Frans van Petegem van de Stichting LiBel, dat dit jaar voor de vijfde keer op rij de Linschotense kerstboom weer kon worden ontstoken. Met dank aan sponsor WTW van Dijk, Pels Kerstbomen in Harmelen, Fa. v.d. Vaart voor de verlichting en Henk Bak voor het installeren. Het plein bij De Vaart werd met fakkels verlicht, die dankzij de rijkelijk opgegoten lampenolie een sfeervol maar mistig schouwspel veroorzaakten.
De schooljeugd had zelf de kerstballen gemaakt, die door een deskundige jury werden beoordeeld op originaliteit en creativiteit. Aan burgemeester Petra van Hartskamp de eer om de prijsuitreiking te verrichten. Bij de peuters was er een prijs voor Ninthe Coppens, in groep 1/2 won Kiki van der Tol een prijs, terwijl ook Sofie Stigter uit groep 3/4 met een prijs naar huis ging. Tenslotte kregen Roel Hoogenboom uit 5/6 en Florien Hagoort uit 7/8 een prijs voor hun creatie. Daarna ontstak de burgemeester de lampjes van de kerstboom en zocht iedereen een droog onderkomen om van een beker warme chocolademelk of glühwein te genieten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten