Vijf vriendinnen – Emmy van de Wege, Jacqueline van der Werf, Marianne Snel, Gerdine Janmaat en Daniëlle Raaphorst – zijn de initiatiefnemers van Sale Oudewater.  (Ingezonden foto)
Vijf vriendinnen – Emmy van de Wege, Jacqueline van der Werf, Marianne Snel, Gerdine Janmaat en Daniëlle Raaphorst – zijn de initiatiefnemers van Sale Oudewater. (Ingezonden foto) (Foto: Ingezonden)

Sale Oudewater initiatief voor eenzame ouderen

  •   keer gelezen

Oudewater - De verkoop van exclusieve tweedehands merkkleding. De opbrengst gaat naar een feestdag voor eenzame ouderen.


Vijf vriendinnen bedachten het bij het opruimen van hun kledingkasten: “Te mooi om weg te gooien of in een verzamelzak te proppen, liever geef ik die kleding aan een goed doel.” En al snel kwamen ze op het idee om ook dat goede doel zelf te organiseren: Voor eenzame ouderen in Oudewater, die een beetje extra aandacht nodig hebben aan het einde van het jaar. Sale Oudewater was geboren: Op 9 en 10 november verkopen ze tweedehands-merkkleding en -schoenen in een pop-up-store aan de Donkere Gaard. Alles gaat weg voor stukprijzen van 10, 15, 25 of 50 euro.
De inzameling is intussen uitgegroeid naar een grote kring van vriendinnen, die hun kasten ontdoen van kleding. Jacqueline van der Werf: “We hebben mooie goede spullen, van goede merken. Ook jassen, schoenen en laarzen! Genoeg keuze voor iedereen. Zoek zelfs iets moois voor de komende feestdagen en bezorg daarmee eenzame ouderen ook een feestdag!”
“Oudewater is een hechte gemeenschap”, vult Daniëlle Raaphorst aan. “Toch hebben we hier ook ouderen die best een beetje meer aandacht mogen krijgen. Met de opbrengst van Sale gaan we iets moois voor ze optuigen.’’

Vrijdag 9 november van 14.00 tot 21.00 uur; zaterdag 10 november van 09.00 tot 16.00 uur. Donkere Gaard 17.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten