Reijer Kok (links) en Chris de Groot weten veel te vertellen over belangrijke energiebesparing. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Reijer Kok (links) en Chris de Groot weten veel te vertellen over belangrijke energiebesparing. (Foto: Margreet Nagtegaal)

Het Energie Café trekt je over de streep

Algemeen 243 keer gelezen

Belangrijke energiemaatregelen vanuit de regering omtrent het drastisch terugbrengen van het gebruik van gas en het aanmoedigen van schone stroom maakt dat we andere keuzes moeten gaan maken. Maar wat weten we van het gebruik van alternatieven, zoals een warmtepomp of elektrische auto? Daarover gaat het in het Energie Café van het platform Energie Oudewater op dinsdagavond 27 november in het Zalencentrum.

Oudewater - De sprekers die door Energie Oudewater zijn uitgenodigd hebben veel ervaring en kennis en weten veel te vertellen over duurzaamheid. Het Energie café is vooral georganiseerd voor iedereen die overweegt een warmtepomp aan te schaffen of elektrisch zou willen gaan rijden, maar nog heel veel vragen en onzekerheden hierover heeft.
Chris de Groot geeft veel voorlichting en advies over het gebruik van warmtepompen. “Het is een heel ander systeem dan onze CV ketel. Het is een langzaam systeem en dat is wennen maar het is wel veel zuiniger. “ Hij zegt dat het niet helemaal de CV ketel zal kunnen vervangen. “Ik geloof niet in één systeem. Maar het is bovenal een verandering van denken. Een warmtepomp en energiebesparing gaat altijd samen met een goed geïsoleerd huis.” Ook daarover weet hij veel te vertellen.

De andere spreker komt uit Montfoort. Rijer Kok heeft al veel ervaring opgedaan met elektrisch rijden. Hij zal zowel de voor - als nadelen tijdens het Energie Café bespreekbaar maken. “Ik vind het zelf enorm comfortabel rijden. De besparing is enorm, zowel in de uitstoot van CO2 als in de gebruikskosten.” Hij vertelt dat hij voor niet meer dan 16 euro vorig jaar naar Italië is gereden. “En als je alleen geen elektrisch auto koopt omdat je vanwege vakanties een probleem voorziet, dan kun je voor weinig geld voor je vakanties een auto huren.” Alle vragen over de accu’s kent hij ook. Die kennis deelt hij graag met belangstellenden. Eigenlijk zeggen beide sprekers: stel niet te lang uit en durf stappen te nemen. Iedereen is van harte welkom. Na de pauze is er ook nog een leuke quiz. De toegang is gratis.

Op dinsdag 27 november organiseert Energie Oudewater opnieuw een Energie Café in het Zalencentrum aan de Westsingel 2. Aanvang 20.00 uur. Sprekers op deze avond zijn Chris de Groot en Reijer Kok. Zij geven informatie over het thema; Uw huis isoleren, de werking van een warmtepomp, en voor - en nadelen van een elektrische auto. Tijdens deze avond is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Energie Oudewater is een platform van bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid door informatie en advies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14