Burgemeester Petra van Hartskamp kwam vorige week donderdag in de Antoniushof het gouden bruidspaar Ans en Arie Buis - Bon haar felicitaties overbrengen. (Foto: Paul van den Dungen)
Burgemeester Petra van Hartskamp kwam vorige week donderdag in de Antoniushof het gouden bruidspaar Ans en Arie Buis - Bon haar felicitaties overbrengen. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Arie Buis plukte in 1968 zijn gouden bloem Ans

Algemeen 207 keer gelezen

Als Arie Buis (86) en Ans Bon (70) in Aalsmeer in het huwelijksbootje stappen is het 6 december 1968. Een voor die tijd gebruikelijke maand om te trouwen, omdat dit een fiscaal voordeel van de Belastingdienst opleverde.

Montfoort - Arie Buis is geboren en getogen in Aalsmeer en was bloementeler. Ans, geboren in Amsterdam, werkte bij hem in het bedrijf. Zelf zegt hij daar nu over: “Hard werken houd je jong, maar ik heb toen als teler wel het mooiste bloempje geplukt!” Lief en zorgzaam, zo omschrijft Ans haar echtgenoot. Ze hebben samen bijna alle hoeken van de wereld gezien, want reizen was hun grote passie. Het echtpaar heeft 4 kinderen en 8 kleinkinderen. De laatste 20 jaar woonden zij in een bungalow in Montfoort, maar ongeveer een jaar geleden kwam er een plaatsje vrij in de Antoniushof. Hun hond en kat missen ze het meest. Burgemeester Petra van Hartskamp kwam het gouden paar mede namens de gemeente feliciteren en bracht voor de bruid een mooie bos bloemen mee. Ans doet nog aan koersbal en sjoelen en is lid van het Knooppunt. Arie biljart nog regelmatig bij Kasteelzicht. Afgelopen vrijdag vierden zij met kinderen, familie en vrienden hun 50-jarig huwelijksfeest in het Preston Palace in Almelo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31