FC Oudewater weer terug bij af

Algemeen 95 keer gelezen

DEV – FC Oudewater 2-1

Het aantal geblesseerden dat de Oudewaterse hoofdmacht teistert maakte de aanwezigheid van een aantal ‘gespeelde reserves’ nodig. Gespeelde reserves zijn spelers die er al een wedstrijd hebben opzitten en op wie in geval van nood een beroep kan worden gedaan. Dat was zaterdag niet nodig, want het stand-in-hart van de defensie (Joost Miltenburg en aanvoerder Wouter van Sprundel op de positie van geblesseerde verdedigers Niek Sluijs en Björn Stalvord) kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Dat gold niet voor de Oudewaterse formatie als geheel. Bij het laatste fluitsignaal van de talentvolle en jeugdige scheidsrechter stond het overgebleven tiental met lege handen en sierde een 2-1 stand het scorebord van de club uit Doorn. De Elf Vrienden verbaasden waarschijnlijk ook zichzelf met deze eindscore, want daar had het met name in de eerste helft niet naar uitgezien. De in het geelblauw gestoken bezoekers hadden het beste van het spel en het wachten was na een aarzelend begin op de openingstreffer van de bezoekende club. Daar was spits Tim Goes na precies een kwartier het dichtste bij. Op een steekpassje van Bart Griffioen kon hij de bal in kansrijke positie niet onder controle krijgen en was de uitblinkende doelman Mark Sluis hem te vlug af. Op basis van balbezit en voorzichtig opereren bij de opbouw creëerde Oudewater meer mogelijkheden. Tim Goes schoot uit een pass van Van den IJssel net over, Djardo Boele zag zijn vrije trap door de doelman uit de kruising worden gehaald en een schuiver van Bart Griffioen vloog rakelings naast de linkerpaal. De geelblauwe outfit FC Oudewater overigens wekte hier en daar wat nostalgische gevoelens op, het fungeerde als uitshirt-van-dienst, omdat alle andere shirts niet gebruikt mochten worden.

Flipperkast

Ook bij een flipperkastsituatie zat Vrouwe Fortuna overduidelijk op de lat van Mark Sluis. Kwam de Doornse middenvelder Marijn de Graaf aanvankelijk nog weg met een mondelinge schrobbering, na precies een half uur ging hij gedecideerd in het boekje van de 22-jarige arbiter. In aanvallende zin konden de gastheren niets verontrustends laten zien en was het wachten op de openingstreffer van Oudewater. Dat die er niet kwam was een wonder. Bart Griffioen snelde na 32 minuten naar de eerste paal en zag zijn breedteballetje door Sven Rietveld gemist worden en ook bij de hoekschoppen die Oudewater mocht nemen -vier in de eerste helft- viel de bal in de mêlee steeds net niet goed. Sven Rietveld zag nog voor de thee doelman Sluis op de juiste wijze zijn vingertoppen gebruiken en uit de daaropvolgende hoekschop smoorde de rebound van Tim Goes ook nog eens in de drukte voor Sluis’ heiligdom. Welgeteld een mogelijkheid van de roodwitten was het noteren waard; Maarten Noordijk kopte na 36 minuten naast.

Hij valt nog wel

Vanuit het idee ‘dat het doelpunt wel een keer zou vallen’ herstartte de bezoekers na de pauze de strijd. Onder het licht van masten en meer gedragen door de wind dan voor de thee. Sven Rietveld trok de regisseursrol zichtbaar naar zich toe en weer waren hoekschoppen Oudewaters deel. Daaruit ontstonden ook nu mogelijkheden, maar altijd was er wel een Doorns been of een voet die dwarszat. Dat overkwam de mee opgekomen Joost Miltenburg in de 51e minuut. Hierna moest LaLau aan de overkant een door balverlies gestarte counter van DEV met een getimede tackle op Ranum Padai bezweren. Achtereenvolgens LaLau (op dak van doel), Miltenburg (koppoging), perfect optreden van doelman Mark Sluis en Bart Griffioen (hard naast op aangeven van Rietveld) hielden de stand op dubbelblank. Dat veranderde op driekwart van de partij, toen de Oudewaterse buitenspelval een momentje haperde. DEV’er Kelvin de Haan kon hierdoor de diepe bal controleren en doelman Kaj van den Heuvel kansloos laten; 102 (68e min). Trainer Akkermans besloot onmiddellijk de licht geblesseerde Menno Venhof alsnog in het strijdgewoel te laten treden. Die leek 4 minuten later uit een voorzet van den IJssel de gelijkmaker binnen te koppen, maar weer was Sluis de grote sta-in-de-weg.

Vingertoppen en 15 hoekschoppen

Het doelpunt viel in de 75e minuut aan de overzijde, nadat verdediger Van der Werf het sprintduel met tegenstrever Floris Imhof verloor en diens voorzetje door De Haan werd verzilverd; 2-0. Oudewater weigerde zich bij deze negatieve ontwikkeling neer te leggen en trok onverdroten naar voren. Weer waren de vingertoppen van Sluis goud waard. Zij toucheerden een pegel van aanvoerder Van Sprundel net voldoende en uit de toegekende corner kopte Van der Werf net over. Een minuut (78e min) later was het 2-1 door Sven Rietveld op aangeven van de naar de voorste linie verhuisde Van Sprundel. Opeens bleken de gastheren -met meer ruimte- wel te kunnen voetballen en moest Oudewater verdedigend alle zeilen bijzetten. Twee gele kaarten (terecht) van Lalau bracht binnen vier minuten het aantal Oudewaternaren op tien. Dat belette de bezoekers niet om toch met veel energie voor op zijn minst een punt te gaan. Met de moed der wanhoop wel te verstaan en met een gele kaart voor Menno Venhof. De bal landde uit corners (15 stuks in totaal) en lange voorzetten nog talrijke malen in het vijandelijke strafschopgebied, maar een gelijkmaker leverde dat niet op. Na 95 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien.

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel, Ties van der Werf, Wouter van Sprundel, Joost Miltenburg, Djardo Boele, Simon la Lau, Nick van den IJssel, Mike Rijsbergen, Tim Goes (Menno Venhof), Sven Rietveld, Bart Griffioen.

Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05