Eric Vos van E-Fiber (links) en wethouder Ivo ten Hagen van Montfoort ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.
Eric Vos van E-Fiber (links) en wethouder Ivo ten Hagen van Montfoort ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Foto: PR E-Fiber

Gemeente Montfoort krijgt toch glasvezel

Algemeen 109 keer gelezen

Montfoort / Linschoten - De inwoners van de gemeente Montfoort kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet bereikt, maar belangstelling blijkt er zeker.

E-Fiber heeft daarom met de gemeente, ondernemers en betrokken ambassadeurs naar een passende oplossing gezocht. Alle huishoudens en bedrijven die een abonnement hebben afgesloten krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting. Bij de overige adressen worden de kabels doorgetrokken tot aan de gevel of, indien de bewoner daar geen toestemming toe geeft, tot in de straat.

Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van dit nieuwe glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in het huis noodzakelijk. Tijdens de aanleg kunnen daarom alle inwoners en bedrijven uit Montfoort en Linschoten nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders. Deze uiterste datum wordt later bekend gemaakt.

Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze regeling: “Ik ben blij dat we een oplossing hebben gevonden zodat mensen toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk.”

Ook Ivo ten Hagen, wethouder van de gemeente Montfoort, is blij met deze stap richting een toekomstbestendig netwerk: “Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Supersnel en betrouwbaar internet is nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven. Ik ben daarom blij dat E-Fiber glasvezel in Montfoort aanlegt.”

E-Fiber is deze maand begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in Montfoort. De graafwerkzaamheden starten naar verwachting eind tweede kwartaal van dit jaar. De inwoners krijgen tijdens de zogenaamde schouwfase nog de mogelijkheid om kosteloos over te stappen op glasvezel via een van de beschikbare providers: TriNed, Tweak, SNLR en Glasnet. Meer informatie is te vinden op iedereenglasvezel.nl/montfoort.

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel en heeft de ambitie om de aankomende 3 tot 5 jaar minimaal 500.000 adressen in Nederland te voorzien van een glasvezelaansluiting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws gisteren
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14