Foto: Hans van Oosterhoudt

Hennepkwekerij gevonden in slaapkamers woning

  •   keer gelezen

Oudewater - In een woning aan de Lange Burchwal in Oudewater heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen. De slaapkamers van de betreffende woning waren ingericht voor de hennepteelt. Reden voor burgemeester Pieter Verhoeve een besluit tot tijdelijke sluiting van de woning voor te bereiden. 


Burgemeester Pieter Verhoeve heeft de woning bezocht en is voornemens deze tijdelijk te sluiten. Verhoeve: ‘’,Hennepteelt is minder onschuldig dan het lijkt. Het is een misdrijf en dus strafbaar. Bovendien is het levensgevaarlijk voor de omgeving, omdat er brand kan ontstaan’’. Dat was bijvoorbeeld een jaar geleden het geval in Hekendorp. Daar ontstond brand op een hennepplantage die zich op de zolder bevond.’’ 

Die woning sloot Verhoeve voor drie maanden. Eerder deed hij dat in 2017 bij een huis aan de Heemraadsingel, waar ook een hennepkwekerij was aangetroffen. Op grond van het zogenaamde Damocles-beleid kan de burgemeester panden  - tijdelijk -  sluiten waar de politie drugs aantreft. 

Inwoners die criminele praktijken in de buurt vermoeden, kunnen anoniem de politie tippen via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten