Afbeelding

Nog redelijk jong

Algemeen 160 keer gelezen

Mocht u het zijn ontgaan, ik ben even weg geweest, en heb alweer een jaar bijgeschreven aan mijn steeds oplopende leeftijd. Nog even en ik loop met mijn wandelstok richting mijn stoel met uitzicht op een paar schitterende geraniums. Nee hoor, alle gekheid op een stokje, ik ben nog redelijk jong, 18, maar wel volwassen. Dat laatste is mijn ploegje uit Utrecht de laatste tijd niet meer. Het effect van Dick is redelijk uitgewerkt, alsof je drie blikken Redbull in je mik gooit, je twee uur lang alles kan geven, en je daarna als een kaartenhuis in elkaar dondert.

Maar wel volwassen

We verliezen eigenlijk alles nu en het spel is werkelijk beneden peil. Met JP was het iets soortgelijks, iets wat hem de kop heeft gekost. Duizendmaal dank heeft Dick niet bijgetekend, al hoop ik dat de kleine generaal niet in een stille mars de Galgenwaard verlaat. We willen Europa in, dat moge duidelijk zijn. Het liefst zonder de play-offs. Over de grens is het Peter Bosz gelukt een nieuwe club te vinden. Een club met een leuk stadion en een directeur die in 1990 hoogstpersoonlijk door Rijkaard in zijn gezicht werd geroggeld. We hebben het over Bayer Leverkusen, de volgende club die ik ga bezoeken in Duitsland begin maart.
Heerlijk om weer naar het land van het gouden getränk en de braadworsten te gaan, waarbij de voetbalfans van verschillende ploegen in alle gemoedelijkheid passeren. Clubliederen hoor je overal, vlaggen en sjaals, mooie stadions, Duitsland is het walhalla voor menig voetbalsupporter. Dus ben je het, net als ik, soms zat met je eigen ploeg? Pak de auto, paar uurtjes en euro’s verder en je staat of in Dortmund of in Gladbach of in Leverkusen. De sfeer is fenomenaal, iets waar we in Nederland nog wel een puntje aan kunnen zuigen. En met het hyper-ultra-aanvallende voetbal van Bosz kan het alleen maar een leuke wedstrijd worden, tegen laagvlieger Freiburg. Ik gok een nulletje of 4 voor Peter. Het is hem gegund.

Bram Wijnholt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14