In een huifkar door de eendenkooi

Algemeen 340 keer gelezen

Montfoort - Met een nieuwe huifkar, terug naar de tijd van toen. Zo’n arrangement biedt de Montfoortse boerderij Het Beloken Land met ingang van 6 juni. Dan krijgen mensen met een fysieke beperking en ouderen de mogelijkheid om aan te monsteren voor een rit met paard en wagen door de eendenkooi.

En maar schommelen en maar kijken naar de kont van ‘t paard… Een passage uit het lied In een rijtuigje, gezongen door Leen Jongewaard en Wim Sonneveld. Ouderen zullen zich de zwart-beelden uit 1968 nog levendig herinneren. Een heuse meezinger, geschreven door niemand minder dan Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Die tijd wil de familie Verkaik oproepen met hun nieuwe arrangement. Maar bovenal willen zij bezoekers die slecht ter been zijn en ouderen laten genieten van een bezoek aan de eendenkooi. Vaak kan deze doelgroep niet mee met de reguliere excursie, omdat er geen verhard pad naar toe ligt. Sommige ouderen vinden de afstand en ondergrond niet prettig.

Door een pad in de eendenkooi aan te leggen is het mogelijk om met de huifkar rond te rijden in de eendenkooi, zonder verstoring van alles wat daar leeft. En op een bijzondere manier krijgen ouderen en fysiek beperkten een inkijkje in de wondere wereld van de eendenkooi.

Met behulp van het Platform De Utrechtse Waarden is een huifkar aangekocht en op zo’n manier verbouwd dat hier rolstoelen in passen. Ook is de eendenkooi toegankelijk gemaakt voor de huifkar.

Het Beloken Land biedt een gezellig dagje uit voor ouderen en fysiek beperkten om ze te laten genieten van het platteland. Contact met en aandacht voor elkaar en excursie over de boerderij en de eendenkooi. ,,Voor de jeugd wordt alles gerealiseerd, maar voor deze doelgroep is eigenlijk geen tijd. Die willen wij graag voor hen vrijmaken’’, benadrukt de familie Verkaik. Het uitje naar Het Beloken Land haalt mensen uit hun isolement en biedt een contactmoment met elkaar. Ouderen vanuit de hele regio zijn welkom op het Beloken Land om de eendenkooi te bezoeken.

De openingshandeling zal verricht worden door de burgemeesters van de Utrechtse Waarden gemeenten Montfoort, Oudewater, Lopik en IJsselstein en een hoogheemraad van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Donderdag 6 juni om 09.00 uur. Blokland 116
3417 MR Montfoort.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de deze nieuwe excursie dan kunt u contact opnemen met Joke van Bemmel, 06-36331301. Meer informatie op www.hetbelokenland.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws gisteren
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31