Afbeelding

Doeslief

Algemeen 179 keer gelezen

Al voordat de nieuwe reclamecampagne van Sire Doeslief was gestart had ik me ernstig voorgenomen wat liever te zijn in het verkeer. Mijn man is echt een gentlemen in het verkeer.

Laat gerust iemand van links die haast lijkt te hebben met veel geduld voorgaan. En iemand waarvan hij ziet dat degene wil oversteken, krijgt van verre al een signaal dat de rijbaan voor hem of haar is. Vaak tot ergernis van mij. Want ik heb in het verkeer meestal ontembare haast. Ik weet ook niet waarom. Maar om weer even bij het begin te beginnen, ik had me echt voorgenomen wat liever in het verkeer te willen worden.

Liever een glimlach dan een middelvinger omhoog

Me niet altijd zo op te winden over verkeersdeelnemers die gewoon voorrang nemen en die doen alsof de weg van hen is of rare capriolen uithalen. Ik wind me daar echt vaak over op. En ik vond dat dat nu maar eens moest veranderen. Dus geduldig zijn, niet zo sterk op mijn strepen staan omdat ik volgens de verkeersregels voorrang dien te krijgen. Nee, ik wil een aardige verkeersdeelnemer worden. Die eerder een glimlach veroorzaakt dan een middelvinger omhoog. En toen kwam het televisiespotje van Sire voorbij. Een campagne om Nederland aardiger te maken. Natuurlijk op Sociale Media, op het voetbalveld, in het openbaar vervoer en in de supermarkt. En in het verkeer. Bingo! Ik doe mee en begin maar gelijk aardig te doen. Geliefde man, sorry dat ik achter het stuur geen geduldige lieve vrouw ben. En dat ik beter jouw goede voorbeeld kan volgen door veel meer geduld te hebben met alle weggebruikers. Doen jullie ook mee? De titel is lekker pakkend en daar hou ik van. Dus Doeslief op social media. Doeslief in de supermarkt. Doeslief in de stampvolle trein. Doeslief als er weer een bumperklever achter je zit. De wereld veranderen begint nog steeds bij jezelf!

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14