Voor Harmonieorkest Amicitia kwam een droom uit: spelen op het podium van TivoliVredenburg, met hun eigen dirigent - en kersverse papa - Michael Engelbrecht.
Voor Harmonieorkest Amicitia kwam een droom uit: spelen op het podium van TivoliVredenburg, met hun eigen dirigent - en kersverse papa - Michael Engelbrecht. Foto: Bernard Brosi

Harmonieorkest Amicitia schittert op podium TivoliVredenburg

Algemeen 104 keer gelezen

Harmonieorkest Amicitia, bijna 120 jaar oud, beleefde zaterdag een nieuw hoogtepunt: optreden in TivoliVredenburg, op het podium waar (inter)nationale muzikale sterren schitterden.

IJSSELSTEIN – “Voor amateur-muzikanten is dit een droom”, aldus voorzitter Ellen Metaal. En soms komen dromen uit: Amicitia speelde echt op het podium van de grote zaal in TivoliVredenburg. “Het was geweldig! Het begint al als je vanuit de artiesteningang het podium opstapt. Zo’n grote zaal met zoveel sfeer.” Minstens zo belangrijk: “Bij de eerste noten hoor je direct hoe mooi de zaal het geluid opneemt. De ambiance motiveerde ons nog meer om op topniveau muziek te maken. We zijn trots dat wij als IJsselsteinse muziekvereniging daar mochten spelen.” En het was voor Amicitia extra spannend: “We wisten tot het laatste moment niet of onze dirigent Michael Engelbrecht erbij kon zijn. De geboorte van zijn eerste kind, dochter Flore, liet iets langer op zich wachten.” Maar als kersverse papa stond ook hij zaterdag op de bok te stralen en te dirigeren in de mooie concertzaal. Organisatie ZIMIHC had TivoliVredenbrug gehuurd om negen Utrechtse blaasorkesten hun ‘30 minutes of fame’ te laten beleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws gisteren
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14