Foto:

Scouting Jorisgroep Oudewater is rookvrij

  •   keer gelezen

Scouting Jorisgroep Oudewater is sinds deze week rookvrij. Scouting biedt kinderen een veilige omgeving waarin zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Daarom passen Scouting en roken niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door bij onze Scoutinggroep. Daarom vraagt Scouting Jorisgroep Oudewater aan iedereen die op het terrein bij de Scoutinggroep komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Scouting Jorisgroep Oudewater kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.


Wat verandert er bij de Jorisgroep?

Lars Vermeij, voorzitter van Scouting Jorisgroep Oudewater legt uit wat er veranderd: “Eigenlijk veranderd er niet zoveel. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Al jarenlang wordt er tijdens de activiteiten en kampen niet gerookt en is ook het clubhuis rookvrij. Vanaf nu vragen we rokers ook buiten deze momenten niet meer op ons terrein te roken, bijvoorbeeld ouders bij het brengen en ophalen van hun kinderen. Het hele terrein rondom ons Scoutinggebouw is nu rookvrij.” Een rookvrij Scoutingterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Bij het clubhuis zijn bordjes geplaatst om iedereen op de rookvrije omgeving te wijzen.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Het Scoutingterrein is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij Scoutingterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten