Tijn, Robin en Quinten van de Jeugdbrandweer Montfoort zijn dringend op zoek naar nieuwe collega's. (Foto: Paul van den Dungen)
Tijn, Robin en Quinten van de Jeugdbrandweer Montfoort zijn dringend op zoek naar nieuwe collega's. (Foto: Paul van den Dungen)

Jeugdbrandweer Montfoort zoekt nieuwe collega’s

Algemeen 427 keer gelezen

Wie droomde er vroeger niet van om later brandweerman te worden? Menig jongens- en soms ook meisjeshart begon sneller te kloppen als de rode wagens op weg naar een hulpverlening met sirene door de stad reden.

Montfoort - Die droom kan nog steeds werkelijkheid worden. Misschien wel sneller dan je vroeger voor mogelijk hield. De Stichting Jeugdbrandweer Nederland (JBNL) heeft op de verschillende brandweerposten over het land verspreid een lokale Jeugdbrandweer. Die is er ook in Montfoort en wekelijks oefenen de leden op maandagavond de vaardigheden die voor de jeugdbrandweer van belang zijn. Denk dan aan het kunnen uit- en oprollen van de slangen of het aansluiten aan een waterpunt. Het vastkoppelen van de straalpijp en natuurlijk het kunnen vasthouden van die straalpijp als daar onder druk water uit spuit. Ook de samenwerking met de andere leden van de ploeg zijn belangrijk, want je moet straks in het echt ook op elkaar kunnen vertrouwen. Het Jeugdleidersteam in Montfoort bestaat uit 8 mensen onder leiding van Jos Vianen. “Er vertrekken een aantal leden en wij zijn dringend op zoek naar nieuwe. De Jeugdbrandweer is belangrijk voor mij, maar als ouder kan ik er niet omheen dat studie ook belangrijk is. Als je niet veel tijdrovende hobby’s hebt is school en Jeugdbrandweer goed te doen.”
Robin de Rooij zit nu 5 jaar bij de brandweer. “Ik ging vroeger al vaak kijken als er brand was, maar ook op de oefenavonden van mijn opa’s. Als ik 18 ben wil ik graag doorstromen naar de ‘grote’ brandweer.” Quinten Kamer (15) zit er nu 3 jaar bij. “Een vriendje was er al bij en zo ben ik er ook bijgekomen. In het begin vond ik de slangen en verdeelstukken wel zwaar, maar dat went. Je leert er echt veel.” Tijn de Vries is met zijn 13 jaar een van de jongste leden. “Ik zit, net als Quinten op het Kalsbeek College in Woerden, maar school en Jeugdbrandweer zijn goed te combineren. Voor mij mogen er wel wat meer meisjes bij.”

Het uniform krijg je aangemeten. Je doet de Juniortoets, de Aspirantentoets, dan de module Levensreddende Handelingen en ten slotte het diploma BHV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14