Almere een maatje te groot voor Benschop

  •   keer gelezen

Dat het een moeilijke wedstrijd in Almere zou worden was bij iedereen bekend. In de thuiswedstrijd in Benschop gaven de voor de derde periode titel strijdende mannen uit Almere al aan, dat ze een goed voetballende ploeg hebben. Benschop probeerde in Almere met man en macht een goed resultaat te behalen, maar dolven toch het onderspit.


Almere begon direct druk te zetten en hun snelle handige buitenspelers moesten in bedwang gehouden worden. Patrick Maton en Coen Horb deden dat naar behoren en voorkwamen, dat Almere echt gevaarlijk werd in de eerste helft. De eerste kans was er voor Benschop in de 6e min. Een voorzet van Jonathan Antonio werd in een keer genomen door Reda Reddam, maar de bal vloog via een Almere speler in het zijnet. Almere was de betere ploeg, maar veel echte doelrijpe kansen ontstonden er voor hen niet. Gary Blommenstijn bleek wel gevaarlijk, maar een voorzet voorlangs het doel en een vrije schietkans naast waren zijn wapenfeiten. Benschop kreeg aan het eind van de eerste helft nog de grootste kansen. In de 33e min was het David Verweij die voor keeper Gijs Roelofsen verscheen, maar zijn schot werd via de voet van de keeper gekraakt. Daarna was het Martijn de With, die uit een corner vrij kon inkoppen, maar de bal vloog langs in plaats van in het doel.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Almere de bovenliggende partij en een Benschop, dat goed tegen hield. Precies na een uur spelen begon het bij Benschop achterin te kraken. Nadat Patrick Maton met een ongelofelijke redding de achterstand had voorkomen was het in de 63e min toch raak voor Almere. Een voorzet vanaf links kon simpel ingetikt worden door Mike de Blieck en even later was het Gary Blommenstein die het vonnis voltrok 2-0. Benschop kwam niet meer in het stuk voor en het bleef gelukkig bij de 2-0. Het grote probleem bij Benschop deze middag was het middenveld. Het winnen van duels en de voorzetting richting de aanvallers was te matig om het Almere moeilijk te maken. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende van Waveren waren alle Benschoppers het met elkaar eens. Er volgen nog drie finales om de nacompetitie te ontlopen.

De opstelling:

Mitchell van Oort, Coen Horb, Niels Beeres, Jurg Ruitenbeek, Jeroen Lieverse ,(87e min Jeroen Roodenburg), Jimmy Vendrig ( 78e min Remco van Wijngaarden) Martijn de With, Patrick Maton, Reda Reddam,(87e min Brian de Boer),, David Verweij en Jonathan Antonio.

Wat gaat er komen

Zaterdag komt koploper De Bilt naar Benschop. Zij staan fier aan kop met vijf punten voorsprong op Delta sports. Zowel Benschop als De Bilt moeten voor de overwinning gaan dus de moeite waard richting het sportpark te gaan. De wedstrijd in Benschop begint om 14.30 uur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten