Foto: Gemeente Lopik

Lobeke feestelijk geopend door... meneer De Uil

  •   keer gelezen

Op woensdag 24 april opende meneer De Uil, bekend van de Fabeltjeskrant, om 13.30 uur het openluchtzwembad Lobeke van de gemeente Lopik. Op deze eerste middag van het zwemseizoen was de toegang gratis.


Badmeester Ben is afgelopen periode langs alle basisscholen gegaan en heeft alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8 uitgenodigd. Veel kinderen hadden een zogenaamde Fabeltjeskrant-handpop gemaakt. De kinderen met de mooiste, leukste en/of opvallendste Fabeltjeskrant-handpop mochten een prijsje uitzoeken.

Vorig seizoen heeft het zwembad op 25 mei 2018 de 10.000ste bezoeker ontvangen en het zwemseizoen afgesloten met meer dan 50.000 bezoekers.

Zwembad Lobeke heeft een 25-meter-bad, een instructiebad en een kleuterbadje, alle drie met een glijbaan. Alle baden worden verwarmd tot een watertemperatuur van minimaal 23 graden. Bij het kleuterbad, het instructiebad en op de ligweide staan verschillende speel-attributen en nieuwe parasols.

In Zwembad Lobeke kan iedereen zwemmen en plezier hebben op zijn of haar eigen niveau. Zwembad Lobeke leidt op voor 15 verschillende diploma’s en brevetten. Daarnaast staan aqua-sportief, banenzwemmen en de Sportclub Lobeke met snorkelen, onderwater-hockey, waterpolo, schoonspringen en aquabootcamp op het programma. En wat dacht u van zeemeerminzwemmen?!

Natuurlijk zijn er ook dit seizoen voor jong en oud weer mogelijkheden tot recreatief zwemmen. Buiten openingstijden is het zwembad te huur voor bedrijfsuitjes of verjaardagen.

Meer informatie en openingstijden staan in de brochure die huis-aan-huis is verspreid. Deze informatie kunt u ook vinden op de website www.lopik.nl/zwembad.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten