Dik verdiende winst voor IJFC

Algemeen 83 keer gelezen

IJsselstein - In een spannende wedstrijd waarin IJFC een bliksemstart kende door al na 20 seconden de score te openen, bleven de punten na 90 minuten dik verdiend in IJsselstein. Geheel tegen de veldverhouding liep IJFC in de laatste 5 minuten voor rust onverwacht en onterecht tegen een 1-2 achterstand op, maar uiteindelijk wist de equipe van Patrick Hilhorst en Jitse Boonstra in de 2e helft de achterstand om te buigen en met 3-2 te winnen van Veensche Boys. Met deze zege is een belangrijke stap gezet naar klasse behoud. Een prima teamprestatie.

Terwijl wellicht een aantal supporters nog niet aanwezig was, opende IJFC al de score. Na een goede voorzet van de uitblinkende Jelle Eissens wist Luciano Poeketi van dichtbij de keeper van Veensche Boys kansloos te laten. (1-0)

In verloop van 1ste helft waren er nog een aantal grote kansen voor een strijdvaardig IJFC te noteren waarbij telkens Jelle Eissens betrokken was. In de 18e minuut een schotje van dichtbij gered door de keeper. Vervolgens na 22 minuten een venijnig schot in de korte hoek wederom redding van de doelman en ook een hard schot van zo’n 16 meter na 35 minuten trof geen doel door een goede reactie van de keeper die de bal echter niet wist te klemmen. Maar ook de daarna door Nino Poeketi ingeschoten bal werd gered.

In de laatste 5 minuten voor rust werd vervolgens de wedstrijd totaal op zijn kop gezet door Veensche Boys dat tot dat moment nog geen kans had gehad. Eerst werd na een vrije trap dankbaar geprofiteerd nadat de IJFC verdediging niet goed georganiseerd was (1-1) en even later kreeg Veensche Boys een strafschop te nemen na een overtreding binnen de 16 meter. De, door de goede scheidsrechter Tol, toegekende penalty werd vervolgens feilloos benut. (1-2). Thee met een bittere smaak was het gevolg maar ook de wetenschap dat er nog een 2e helft zou volgen om de zaken recht te kunnen zetten.

In de 2e helft vervolgens weer een IJFC dat met wederom met veel passie de strijd aanging om de achterstand ongedaan te maken. Een volley van zo’n 20 meter van Nino Poeketi werd nog gepareerd door de keeper maar op een kopbal van dichtbij van Nino Poeketi na een voorzet van de steeds beter voetballende Luciano Poeketi was de keeper kansloos (2-2) Een meer dan terechte gelijkmaker maar IJFC was nog niet tevreden en ging op zoek naar meer. Kansen waren er voor Luciano Poeketi (een geblokt schot naast), Jelle Eissens (kopbal van dichtbij net naast) nog een keer Jelle Eissens (schot van dichtbij) echter geen doelpunt. Maar dan terwijl het scorebord al 85 minuten aangaf en een gelijkspel steeds waarschijnlijker toch de bevrijdende 3-2. Na een goede individuele actie van Luciano Poeketi was Nino Poeketi er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te knallen. In de resterende tijd bleef IJFC goed overeind en bleven de punten terecht in IJsselstein.

Een dik verdiende overwinning voor IJFC dat met veel strijd en passie speelde. Met deze overwinning heeft IJFC 30 punten uit 24 wedstrijden verzameld en staat op de 10e plaats. Volgende week zaterdag speelt IJFC een uitwedstrijd tegen Delta Sports uit Houten waarna op 25 mei de competitie om 14.30 uur afgesloten wordt met een thuiswedstrijd tegen Benschop.

2

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 20 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14