Herman junior en Herman senior voor hun geheel vernieuwde tankstation mét wasstraat aan de Wilhelminastraat. (Foto: Paul van den Dungen)
Herman junior en Herman senior voor hun geheel vernieuwde tankstation mét wasstraat aan de Wilhelminastraat. (Foto: Paul van den Dungen)

Tankstation Total Tuls totaal vernieuwd

Algemeen 867 keer gelezen

Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan het geheel vernieuwde tankstation van Herman Tuls aan de Wilhelminastraat, rijden de klanten af en aan om hun voertuigen van de nodige brandstof te voorzien.

Montfoort - Het is 3 april 1969 als vader Jan Tuls in de Wilhelminastraat een pand koopt waar zijn zoon Herman een tankstation begint. Vader Jan heeft het al druk genoeg met zijn rijwielzaak in de Hoogstraat en Onder de Boompjes. Het tankstation groeit en naast brandstof verkoopt Herman ook kleine onderdelen en doet kleine reparaties en keuringen. “Tegenover ons tankstation zat een A&O winkel, die ook een vestiging op De Plaats had. Als moeders boodschappen gingen doen, parkeerden ze vaak hun kinderwagens met kroost bij mij in de garage. “Goed op passen hoor”, zeiden ze dan en verdwenen voor korte of langere tijd in de supermarkt. Je kunt het geloven of niet, maar diezelfde kinderen die toen nog in de kinderwagens lagen komen nu, soms ook weer met hun kinderen, hier tanken.”

Binnen Montfoort bevonden zich verschillende tankstations, zoals die van garage De Goey, Garage De Reuver bij de molen of garage Van Leeuwen aan de Lieve Vrouwegracht. De gemeente wilde al die tankstations uit de stad hebben en een juridische strijd begon. Herman Tuls heeft tot op de dag van vandaag altijd geroepen dat hij met zijn tankstation niet uit de Wilhelminastraat wilde vertrekken. Inmiddels zit het familiebedrijf al 50 jaar nog steeds op dezelfde plek. Herman: “Het is een unieke locatie in Montfoort. Iedereen uit ons gezin werkt mee. Zo ging ik vroeger met mijn vader mee naar zijn fietsenzaak. Mijn kinderen gingen later met mij mee naar het tankstation. Wij zijn daar allemaal mee opgegroeid en het is een onderdeel van ons leven.”

Als Herman in 2013 een herseninfarct krijgt, zijn het zijn vrouw en ook zijn zonen Jan en Herman junior, die de helpende hand bieden en de zaak draaiende houden. De familieband is zo sterk, dat het een vanzelfsprekendheid is. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Zoon Jan zegt zijn baan op en draait een jaar lang de zaak. Herman junior die nog een baan heeft opent ‘s morgens, gaat dan naar zijn werk en blijft ‘s avonds tot sluitingstijd. Herman senior is goed hersteld en inmiddels 68 jaar. Samen met Herman junior (28) is hij de laatste maanden nauw betrokken geweest bij de nieuwbouw. In december 2018 begon de sloop en in januari zijn uitsluitend Montfoortse bedrijven als Bouwbedrijf Ad Spruit, Loodgietersbedrijf De Geest en Van den Pol Elektrotechniek begonnen met de nieuwbouw en zijn daar heel tevreden over. Ook voor de naaste buren, mevrouw Staatsen en Van Vulpen is er niets dan lof voor hun geduld en medewerking tijdens de bouw.

Herman junior: “Met de nieuwe wasstraat bieden wij, naast onze bekende persoonlijke service, nog een extra dienst. De mensen komen tanken, gaan even boodschappen doen bij Albert Heijn en laten intussen hun auto wassen.”

Een nieuw tijdperk is aangebroken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14