Zwaar bevochten overwinning Montfoort S.V.’19

Algemeen 10 keer gelezen

Montfoort - Montfoort SV’19 heeft een zwaar bevochten 0-1 overwinning geboekt in Heerjansdam.

Vooraf wisten de Montfoortenaren dat er op bezoek in Heerjansdam volle bak gestreden zou moeten worden om een resultaat te kunnen behalen tegen de nummer drie van vorig seizoen. De Groen Zwarten hadden zich immers op meerdere posities ook nog eens versterkt en zullen dit seizoen opnieuw in de top van 1C een rol van betekenis gaan spelen. Een loodzware klus dus voor het jonge Montfoort SV’19.

Heerjansdam dat vorige week met 3-5 van GRC 14 gewonnen had begon direct sterk aan de wedstrijd. De Montfoortenaren konden dan ook vanaf minuut 1 vol aan de bak. Zonder veel mogelijkheden te creëren werd Montfoort SV’19 al snel de bovenliggende partij. In de 26ste minuut was het dan ook Jort van Geffen die in een overvol strafschopgebied de bal met veel moeite voor zijn sterke been probeerde te krijgen en in een kluwen van spelers aangetikt werd
waarop de prima leidende scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Wie anders dan captain Bartje Roelofs ontfermde zich over deze taak en schoot de bal meedogenloos in het netje. De 0-1 stond op het bord waar alles en iedereen wist dat er een mega klus stond om deze voorsprong vast te kunnen houden.

Na een ruststand van 0-1 waarin Montfoort SV’19 in de eerste helft niet echt in de problemen kwam, deed Heerjansdam er in de tweede helft nog maar eens een schepje bovenop. Montfoort SV’19 liet Heerjansdam het spel maken en greep in als dat echt nodig was. Heerjansdam kwam in het begin van de tweede helft één maal gevaarlijk voor doelman Vianen die de bal met een katachtige reactie uit zijn doel wist te ronselen. Voor de rest hield Montfoort SV’19 zich in de tweede helft prima staande en gaf het weinig weg. De druk was vrijwel de gehele tweede helft groot, maar het duurde tot de laatste minuten
van de wedstrijd tot er echt grote kansen kwamen waarin het voor Heerjansdam niet meezat.
Waar iedereen wachtte op het laatste fluitsignaal raakte Heerjansdam nog tot tweemaal toe de lat, maar konden zij de bal niet tussen de palen krijgen waardoor de eindstand van 0-1 werd bereikt.
Een grootse prestatie van Montfoort SV’19 waaruit gebleken is dat het met de mentaliteit wel goed zit.
De basiself tot en met de ingebrachte 3 wissels zijn tot het gaatje gegaan om de overwinning over de streep te trekken.

De meegereisde supporters hadden genoten van de vechtmachine Montfoort SV’19 en wachtten de mannen van Bart Schreuder met een groot applaus op bij het binnengaan van de kleedkamer.

Door deze overwinning heeft Montfoort SV’19 een prima start van de competitie en staat het met 4 punten op een vierde plaats.
Komende zaterdag een uitwedstrijd bij LRC in Leerdam dat met twee overwinningen mede koploper is.
LRC wist te winnen van Almkerk en titelfavoriet Sliedrecht.
Opnieuw een grote uitdaging voor de vechtmachine uit Montfoort.

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws gisteren
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14