Foto: SD Pictures

Extra maatregelen tegen overlast tijdens jaarwisseling

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN – Politie en gemeente zetten dit jaar extra in op het voorkomen van (vuurwerk)overlast tijdens en rond de jaarwisseling.

De maatregelen zijn genomen na de overlast van vorig jaar. In samenwerking met de boa’s en groepsaanpak zijn huisbezoeken afgelegd bij de overlastplegers en hun ouders. Twee overlastplegers hebben een gebiedsverbod tijdens de jaarwisseling en tien andere overlastplegers ontvingen een waarschuwingsbrief die tijdens de jaarwisseling direct kan worden omgezet in een gebiedsverbod.

Verder zullen camerabeelden live worden uitgekeken en komt er door de verbeterde camera’s scherper beeldmateriaal beschikbaar. Ook zal het jongerenwerk twee uur langer actief blijven in de wijk: tot 20.00 uur.

De reguliere politie-inzet is uitgebreid, onder andere met beschikbaarheid van de ME; niet met enorme uitrusting, maar wel zal het donkerder blauw op straat te zien zijn.

De maatregelen zijn een uitbreiding op het basispakket, waarbij parkeermeters en verzamelcontainers worden gesloten, prullenbakken worden verwijderd of gesloten, extra boa’s worden ingezet en brandbaar materiaal preventief wordt afgevoerd. De vorige jaarwisseling leverde behalve overlast ook 30.000 euro schade op en werden de hulpdiensten belaagd tijdens hun werk.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten