Yolan Koster nieuwe wethouder voor Progressief Akkoord

  •   keer gelezen

Montfoort - Yolan Koster is de kandidaat-wethouder voor Progressief Akkoord. Zij was van 2012 tot 2018 wethouder Sociaal Domein en Cultuur in de gemeente Woerden.


Yolan Koster neemt de portefeuille over van de onlangs vertrokken wethouder Jocko Rensen. Het bestuur van Progressief Akkoord is trots en verheugd dat een bestuurder met zo’n mooie staat van dienst in Montfoort aan de slag wil gaan. Mariëtte Pennarts, voorzitter van Progressief Akkoord: ”Yolan Koster is een kanjer met veel ervaring en kennis van zaken. Precies wat Montfoort nodig heeft. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij constructief kan samenwerken met alle fracties in de raad.”

Naast haar wethouderschap is Yolan Koster ook commissaris bij woningbouwcorporatie Mozaïek in Gouda, voorzitter van de programmacommissie Voor Elkaar van ZonMw en voorzitter van de Raad van Advies van het College van de Rechten van de Mens. Zij ziet er naar uit om deel uit te maken van het gemeentebestuur van Montfoort. Yolan Koster: “De gemeente Montfoort is voor mij geen onbekende en ik heb veel zin om hier aan de slag te gaan. Besturen is iets wat je samen met inwoners doet – met ieder zijn eigen verantwoordelijkheden. Mijn hart ligt bij het sociaal domein, wellicht omdat ik zelf heb meegemaakt wat het betekent om daarvan afhankelijk te zijn.”

De afgelopen anderhalf jaar was Yolan Koster wethouder in de Noord-Hollandse gemeente Bergen. Omdat haar partij (GroenLinks) daar uit de coalitie trad, was zij beschikbaar voor het
wethouderschap in Montfoort. Zij word geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering van 9 december.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten