Marja Verhoeve (re) is hoofdredacteur van een nieuw magazine voor dertigers en veertigers. Geertje Bikker uit Oudewater is ook redactielid.
Marja Verhoeve (re) is hoofdredacteur van een nieuw magazine voor dertigers en veertigers. Geertje Bikker uit Oudewater is ook redactielid. (Foto: PR)

Marja Verhoeve hoofdredacteur nieuw magazine ‘Stel,’

  •   keer gelezen

Veel dertigers en veertigers hebben hun leven al aardig op de rit. Ze hebben een baan, een woning en wel of geen gezin. Enerzijds veilig, anderzijds kan het kriebelen: is dit alles?


Oudewater – Marja Verhoeve (37) en Geertje Bikker (53) kennen elkaar al jaren vanwege het schrijven voor Uitgeverij Jongbloed. Ze kwamen elkaar in Oudewater weer tegen. Samen maakten zij voor de Hervormde Gemeente Oudewater een nieuw en modern gemeentemagazine ‘Zin’. Marja maakte voor haar werk als docent Nederlands een prachtige Glossy over 500 jaar Reformatie. “Het samenstellen van en nadenken over een mooi magazine vind ik heel erg leuk.” Toen er bij Uitgeverij Jongbloed nagedacht werd over een nieuw op te zetten christelijk magazine leek er voor dertigers en veertigers wel markt te bestaan. Geertje zegt daarover: “Deze leeftijdsgroep leest niet veel boeken meer en veel magazines die er al zijn gaan over het gezin, psychologie of sport.” Marja vertelt dat het nieuwe magazine een mix is tussen ontspanning en verdieping. De titel ‘Stel,’ wil het gesprek aangaan met de leeftijdsgroep dertigers en veertigers. “We willen ze prikkelen en de lezers aan het denken zetten. Durven ze en willen ze zo nodig nog een omslag maken? Het inspireert, spiegelt en schuurt.” Geertje; “Het is zeker niet belerend, gewoon leuk ook om te lezen.”
In de eerste uitgave van het nieuwe magazine staan boeiende levensverhalen, diverse rubrieken met onder meer sport, beeldverhalen, boekrecensies en thema’s als dilemma’s voor dertigers en een gezond zelfbeeld. Het magazine telt bijna 100 pagina’s, is voor mannen én vrouwen en is vanaf heden op alle verkooppunten van magazines verkrijgbaar voor 9,95 euro. In Oudewater ligt het in ieder geval in The Readshop en de Bijbelshop. Het wordt het eerste christelijke blad dat overal te koop zal zijn. Een leuk cadeautje voor de feestdagen? Onder redactie van Marja Verhoeve werkten ook landelijk bekende mensen mee zoals Annemarie van Heijningen, Tim van Wijngaarden (van Timzingt), Willem Maarten Dekker, Cocky Drost en Rick de Gier.

Vorige week kwam een gloednieuw magazine uit bij uitgeverij Groen/ Jongbloed genaamd ‘Stel,’. De komma staat in de titel omdat het hiermee een open vraag stelt en de dialoog aan wil gaan. Marja Verhoeve, vrouw van Pieter Verhoeve, is hoofdredacteur van het magazine. Het blad richt zich op een brede doelgroep van dertigers en veertigers. Een gesprek met haar en Geertje Bikker die ook redactielid is en in Oudewater woont. Belangrijke thema’s waar deze leeftijdsgroep mee te maken kan hebben komen aan bod.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten