Afbeelding

Ace of Space

Algemeen 265 keer gelezen

Vrijdag was ik in Museum IJsselstein bij de presentatie van het kunstproject ‘Ace of Space’; een korte film die volledig in IJsselstein is opgenomen door de kunstenaars Kasper Jacobs en Frank Koolen.

De titel is niet ‘Age of Space’ maar ‘Ace of Space’ met ‘ace’ in de betekenis van troefkaart. Het eindresultaat van tientallen uren filmen is een caleidoscoop van boeiende scènes zonder gesproken commentaar. Door geluidseffecten, beeldwisselingen en drone-opnamen ontstaat een meeslepende opeenvolging van dichtbij-veraf-beelden met gewone IJsselsteiners in de hoofdrol.

Roem heeft zijn grenzen, ook voor een columnist

Mijn alter ego ridder Roderick speelt een rol in dit filmproject, dat wellicht de doorbraak in mijn herfstbloei-acteurscarrière zou kunnen zijn als deze film een Gouden Kalf in de wacht sleept. Helaas ben ik door mijn ridderhelm alleen voor insiders herkenbaar aan mijn lichaamsomvang, maar dat terzijde. Ik heb als columnist toch al weinig te klagen over bekendheid. Schaars gekleed in een sauna in Soesterberg werd ik door een eveneens schaars geklede dame aangesproken over mijn stukjes in Zenderstreeknieuws. Jammer dat zij met haar man en ik met een vriendin was. Ik vroeg me wél af waardoor ze mij daar herkende; grondige inspectie van mijn profielfoto gaf geen duidelijkheid. Afgelopen vrijdag had ik een vergelijkbare ervaring in café De Punt. Met de laatste overgeblevenen van de premièreparty zat ik in gepaste dronkenschap ons succes te vieren, toen ik door een charmante dame werd gecomplimenteerd met mijn stukjes. Een geanimeerd gesprek volgde. Als dames uit eigen beweging naar jou toe komen hoef je niet te stuntelen met oneliners als ‘Komt u hier vaker?’. De verschijning van haar boomlange vriend bekortte echter het gesprek. Roem heeft zijn grenzen.

Rinus Verweij

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws gisteren
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14