Jaap en Johanna Schimmel, zeer gewaardeerde hoofdsponsors van IJFC, knipten het lint door en mochten als eersten het vernieuwde ‘home’ van IJFC betreden. (Foto: Lysette Verwegen)
Jaap en Johanna Schimmel, zeer gewaardeerde hoofdsponsors van IJFC, knipten het lint door en mochten als eersten het vernieuwde ‘home’ van IJFC betreden. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

‘Kantine’ IJFC na complete renovatie een echt home

  •   keer gelezen

In voetbaltermen heet het ‘de kantine’, maar na de complete renovatie van het interieur van voetbalvereniging IJFC is ‘home’ een betere naam. Een clubgebouw waar het goed toeven is als er niet gevoetbald of getraind wordt en om kampioenschappen.


IJSSELSTEIN – Net voor de feestdagen was het zover: het lint werd doorgeknipt en het papier werd van de ramen gehaald. De ruim 90.000 euro kostende verbouwing startte op 23 juni. “Direct na de laatste wedstrijd”, vertelt voorzitter Johan Boer. Eind augustus, bij de start van het seizoen kon het gebouw weer open en werden de laatste werkzaamheden verricht. Het resultaat: vernieuwde vloeren, een plafond met ledverlichting en sensoren, een complete doorgetrokken en praktische nieuwe bar – bedacht door de vrijwilligers – die vanuit de op maat gemaakte keuken zicht geeft op de hele ruimte. Een nieuwe cv-ketel, muziekinstallatie, koelkasten en meubilair maken het compleet. “Onder andere met dank aan het Roest Crollius Fonds, Plus Schimmel – al 10 jaar onze top-hoofdsponsor – en vrijwilligers.” En een speciale bijdrage: “Bijna 8.400 euro van een team spelers – mannen en vrouwen – die dit bedrag wonnen in het tv-programma Echt waar?”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten