Afbeelding

Voorverkenning

Algemeen 344 keer gelezen

de ijsselsteinse column | rinus verweij

Nee, déze week geen excuses. Vorige week trouwens ook niet, maar niet iedereen begrijpt ironie. Ik ben misschien de Johan Derksen van Zenderstreeknieuws. Goed, ander onderwerp dus. Ik heb een Indiëveteraan gekend die moeiteloos door lawaai heen sliep, maar als zijn vrouw voorzichtig de slaapkamer binnensloop om hem niet te wekken vloog hij overeind en greep onder het kussen naar zijn – gelukkig afwezige – pistool. In restaurants inspecteerde hij altijd bij binnenkomst de vluchtwegen. Zelf lijd ik als oud-militair niet aan trauma’s, maar als de horecabeperkingen weer volledig worden opgeheven ga ik toch aan voorverkenning doen voordat ik met een tafeldame neerstrijk in een van de IJsselsteinse eetgelegenheden.

Ik ben niet gerust op gereserveerde lange tafels

Ik ben namelijk bevreesd voor lange tafels met bordjes ‘Gereserveerd’. Het is mij eens overkomen dat na het heffen van het eerste glas met mijn vriendin een uitgelaten talrijk gezelschap half beneveld aan zo’n tafel naast ons neerplofte. Die mensen hadden een familiefeestje en betraden het restaurant met grimmige vastbeslotenheid om voor hun dure geld eens flink lol te gaan maken, aangevoerd door een jolige oom die met bulderende stem de pias uithing. Met oorverdovend gehinnik en geblaat als resultaat, waardoor het leek alsof we in een kinderboerderij waren beland. Die indruk werd nog versterkt door krijsend rondrennende kinderen, voor wie het natuurlijk óók feest was. Mijn linkse vriendin had geen begrip voor mijn ergernis. “Jij met je rechts-liberale minachting voor gewone mensen!” mopperde ze afkeurend. “Je bent te bekakt om een praatje met ze te maken.” Dát liet ik niet op me zitten! Binnen tien minuten was ik zelf het jolige middelpunt van het gezelschap, met vijf biertjes voor mijn neus. Jammer dat mijn vriendin toen al weg was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14