Straks lopen er vast veel kleine heksjes door de stad, zoals Boaz van 7, hier met Patrick, die de puzzeltocht ook liep. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Straks lopen er vast veel kleine heksjes door de stad, zoals Boaz van 7, hier met Patrick, die de puzzeltocht ook liep. (Foto: Margreet Nagtegaal) Foto: Margreet Nagtegaal

Leuke speurtocht door Oudewater met heksje Tippie

Algemeen 854 keer gelezen

Mark te Poele van Mark Your Event maakte een nieuwe en moderne puzzeltocht voor kinderen. Vorig jaar tijdens de Open Monumentendag was de eerste try-out en nu is de definitieve versie klaar voor gebruik.

Oudewater – Via de puzzeltocht ‘Heksje Tippie’ maken de kinderen spelenderwijs kennis met de vele bezienswaardigheden in Oudewater Er zijn tien QR-tegels speciaal geplaatst voor deze speurtocht door de stad. Ze zijn herkenbaar aan een klein heksje. Mark te Poele heeft de puzzeltocht bedacht. “Ik werd geïnspireerd voor het verhaal van het heksje door de kabouterwandelingen die er soms zijn in een bos.” Maar Mark wilde er wel een modern tintje aan geven. Elke keer als de kinderen een nieuwe QR-tegel vinden en scannen krijgen zij een leuk You Tube filmpje te zien waarin het verhaal van heksje Tippie is te zien. Via het filmpje worden ook de aanwijzingen gegeven voor de volgende zoekplek. De eerste QR-tegel ligt in het TIP-kantoor. Bij elke QR tegel wordt ook een nieuw ingrediënt voor het toverdrankje gegeven. Als alle ingrediënten genoteerd zijn op het puzzelblad ontstaat er een woord. Mark vertelt dat het voor hem ook een heel gepuzzel is geweest om alles goed kloppend te krijgen en te regelen. “Daar ben je wel even mee bezig. Maar ik denk dat de puzzeltocht zowel voor de kinderen als de ouders leuk is om te doen. Er zitten soms ook grapjes in de filmpjes die de kinderen misschien niet direct snappen maar de ouders wel.”
De puzzeltocht gaat langs een aantal bekende en minder bekende bezienswaardigheden zoals de Sint Franciscuskerk, Pater Jansen, de Grote of Sint Michaelskerk, Swiebertje, het Weeghuisje, en natuurlijk het Touwmuseum en de Heksenwaag. Een bezoekje aan deze musea is goed te combineren. Aan het begin krijgen de kinderen al een heksenhoed om op te zetten tijdens de speurtocht. “Het leek me een leuk idee om allemaal kleine heksjes in de stad te zien lopen”, zegt Mark. “De hoed mogen ze na afloop houden.” Een leuke gezinsactiviteit voor deze zomervakantie waarin veel mensen wellicht thuis blijven.

Hij is net nieuw, een leuke speurtocht voor kinderen van 4 t/m 12 ‘Heksje Tippie’. Met gebruik van QR tegels en You Tube filmpjes gaan de kinderen door het hele centrum op zoek naar ingrediënten voor een toverdrankje van heksje Tippie. De speurtocht kost 5 euro en start in het TIP kantoor in Oudewater. Het is handig als je al een QR scanner op je telefoon hebt staan als je begint. Leuk voor de zomervakantie om met het hele gezin te doen. Je kunt de tocht lopen wanneer je wilt en het duurt ruim een uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws gisteren
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14