Voorzitter Ingrid de Bruijn en docent Petra Tetenburg zijn blij dat het nieuwe KPIJ-cursusseizoen gaat beginnen. (Foto: Lysette Verwegen)
Voorzitter Ingrid de Bruijn en docent Petra Tetenburg zijn blij dat het nieuwe KPIJ-cursusseizoen gaat beginnen. (Foto: Lysette Verwegen) Foto:

Kursusproject IJsselstein startklaar voor nieuw seizoen

Algemeen 314 keer gelezen

Corona of niet: het KursusProject IJsselstein (KPIJ) is terug. De inschrijving is geopend en organisatie en docenten staan te popelen om het nieuwe seizoen af te trappen.

IJSSELSTEIN – Het cursusseizoen van de KPIJ werd in maart ruw verstoord door het coronavirus. “Lopende en geplande cursussen moesten van de een op de andere dag worden afgebroken. We moesten terugbetalen en verrekenen en konden niet eens meer samen vergaderen”, vertelt KPIJ-voorzitter Ingrid de Bruijn. “Alleen de taalcursussen gingen online door. Cursisten en docenten reageerden gelukkig begripvol, maar de teleurstelling – ook bij ons – was groot. En we moesten nadenken over een nieuw seizoen in het najaar:“ In mei benaderen we altijd docenten en moeten we ruimtes gaan zoeken. Dat hebben we onder alle voorbehoud gedaan, want sommige groepen moeten coronaproof worden opgesplitst en ook aan de ruimtes worden nu andere eisen gesteld.”

Minder cursussen
De aanpak resulteerde in een kleiner aanbod van cursussen dan andere jaren. “De culinaire cursussen moesten we schrappen, net als andere cursussen waarin materiaal gedeeld moet worden. Er zijn wel meer lezingen van een avond. Ook geven we dit jaar geen flyer uit, omdat via de website www.kpij.nl aanpassingen sneller zijn door te voeren.” De kosten zijn te overzien. “We wilden per se een nieuw seizoen starten om onze trouwe cursisten niet teleur te stellen.” Ingrid is blij dat enkele creatieve ?cursussen,? zoals ‘Schilderen met acryl’, van Petra Tetenburg wel doorgaan. “Daar gebruiken cursisten hun eigen materiaal en is er voldoende afstand mogelijk in onze vaste locaties.”

Popelen
Docent schilderen Petra Tetenburg (81) popelt om te starten. “Ik mis mijn cursisten en ook groepen waarin ik zelf schilder vielen stil. Ik kwam thuis in het begin niet tot schilderen, al had ik ideeën genoeg.” Ze is blij met haar vaste groep, waar nieuwe cursisten ook welkom zijn. “Heerlijk om mijn hobby en ervaring door te geven. Cursisten zeggen dat ze anders leren kijken. Dan héb ik ze.”

Coronoproof Kursusproject

Vanaf woensdag 26 augustus is inschrijven mogelijk voor het dertigtal cursussen dat het KPIJ aanbiedt via de website www.kpij.nl. Ook betalingen kunnen online veilig worden gedaan. Er wordt dit jaar geen flyer verspreid en ook de gebruikelijke open avond, om kennis te maken met de docenten, vervalt. “Het is jammer dat het persoonlijke contact wat wegvalt, maar het seizoen - alles onder voorbehoud - kan in ieder geval beginnen”, aldus voorzitter Ingrid de Bruijn. “Corona maakt veel onzeker en verandert veel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14