Benschop slaat genadeloos toe tegen Geinoord

  •   keer gelezen

Benschop - De dag begon erg feestelijk op het sportpark in Benschop. De vader geworden Martijn de With en de jarige David Verweij moesten vele elleboogjes in ontvangst nemen op het “corona proef” omgebouwde sportpark met het doel besmettingen te voorkomen. De buren uit Nieuwegein werden met een pijnlijke nederlaag naar huis gestuurd en het leverde voor Benschop een mooie start van de competitie op.


Het zeer jeugdige Benschop (gemiddelde leeftijd 22 jaar) moest het opnemen tegen een met veel ervaren krachten versterkt Geinoord, dat hoopt met de top vijf mee te gaan doen. Het eerste half uur was het aftasten voor beide ploegen, waarin Geinoord de iets betere ploeg was. In de 3e minuut een eerste wapenfeit van Benschop. Achraf Merroun draaide een corner op de buitenkant van de paal. Bij Geinoord was het rechtsback Jardell Adamson, die een paar keer gevaarlijk doorkwam maar vond Benschop doelman Jesper van de IJssel op zijn weg. Het grote gevaar bij JSV moest komen van Sem van Zwieten, maar Stan Griffioen en Marijn de With zorgden ervoor, dat hij nauwelijks gevaarlijk kon worden. Precies na een half uur ging de wedstrijd los. Bryan de Boer maakte ongelukkig hands in het strafschopgebied en Daniel Kops schoot onberispelijk de bal in de touwen, 0-1. Benschop sloeg binnen de minuut terug. Mohamed Mazouz slalomde door de Geinoord verdediging heen en Luc Jansen Venneboer, reeds in het bezit van een gele kaart, kegelde Mo over de achterlijn. De uitstekend leidende scheidsrechter Martin Wateler, kan niets anders doen dan hem zijn tweede gele kaart geven, dus rood. De toegekende vrije trap werd snoeihard ingeschoten door Sta Griffioen. De prima keepende Mitchel Temming tikte de bal over de lat, maar de daarop volgende corner van Mo werd door David Verweij met het hoofd omgebogen tot de 1-1. Dit werd ook de ruststand.

Na de rust rook Benschop zijn kans tegen het tiental van Geinoord. Nadat Sem van Zwieten na een counter voorlangs had geschoten was het in de 58e minuut raak voor Benschop. De onvermoeibare Thomas Koense brak door de linies heen en wist de bal bij David Verweij te krijgen die met een strakke schuiver Temming kansloos liet. 2-1. Geinoord probeerde met man en macht het Benschop moeilijk te maken, maar Benschop stond achterin als een huis en kreeg de kans om Geinoord naar een grote nederlaag te counteren. Damkalis Daimios kogelde op de paal en David Verweij kopte op de kruising. Zij waren Geinoord nog goed gezind en het duurde het tot de 87e min alvorens de overwinning definitief werd. Mohamed Mazouz brak op links door en zette David Verweij vrij voor het doel. Met een droge knal bracht hij heel Benschop in verroering en zijn prachtige hattrick was een feit. De 3-1 eindstand stond op het bord. Bij het laatste fluitsignaal volgde er een daverend applaus voor het gehele team. Zonder uitzondering speelde iedereen een prima wedstrijd.

De nederlaag was erg zuur voor de Geinoorders, die zich een andere start van de competitie hadden voorgesteld. Vorig seizoen wonnen zij in Nieuwegein nog met 4-1 van de Benschoppers.

Zaterdag gaat Benschop richting de Meern, waar de plaatselijk club de tegenstander zal zijn. Het door het opheffen van de zondag daar zal het wederom een zware pot worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur en onze jongens hopen, dat vele Benschoppers hun op een sportieve manier komen ondersteunen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten