<p>De boom is door leerlingen in aanwezigheid van Marlieke van Schalkwijk en Paul Nieveen van Dijkum van de PvdA volgehangen met alle 54 Kinderrechten. Foto: Cals College<br><br></p>

De boom is door leerlingen in aanwezigheid van Marlieke van Schalkwijk en Paul Nieveen van Dijkum van de PvdA volgehangen met alle 54 Kinderrechten. Foto: Cals College

(Foto: Cals College)

Leerlingen Cals planten boom voor kinderrechten

  •   keer gelezen

Leerlingen uit klas 2H hebben in de tuin van het Cals College IJsselstein een boom geplant die symbool staat voor de rechten die kinderen hebben.


IJsselstein - Thijs, Thomas en Tijmen hebben bij het vak Levensbeschouwing onderzoek gedaan naar kindervredesprijswinnaar Kehkashan Basu. Zij was de winnaar van 2016 en zet zich in voor een beter milieu. Met haar organisatie Tree of Hope plant ze bomen. ‘’Wij hebben ook echt contact met haar gehad en ze heeft ons gesigneerde boeken en een filmpje gestuurd om ons aan te moedigen’’, aldus Thomas. ‘’Super tof’’, vond ook Thijs.
En Tijmen: ‘’Wij wilden graag ook iets voor een beter milieu doen en daarom hebben wij bij de Intratuin een boom geregeld. Deze boom staat symbool voor alle rechten die wij hebben en die helaas nog steeds geschonden worden.”
De leerlingen mochten vrijdag ook aanwezig zijn bij de uitreiking van de Kindervredesprijs van dit jaar in de de Grote Kerk te Den Haag. Elk jaar worden er jongeren genomineerd die de wereld hebben verbeterd. De prijs werd vanwege COVID-19 virtueel uitgereikt door Malala Yousafzai aan de 17-jarige Sadat Rahman uit Bangladesh. Hij heeft een app ontwikkeld om cyberpesten tegen te gaan.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten