Afbeelding
Aangeboden door tcacademy en dubbelklik

Vooruitdenken over je carrière doe je zo

Algemeen 118 keer gelezen

Wanneer je aan de start van je carrière staat, of nog op school zit, is het handig om goed na te denken over wat je nu eigenlijk graag wilt. Gelukkig hoef je dat niet in je eentje te doen. Andere mensen kunnen je helpen en je kunt ook een aantal tactieken inzetten om het gemakkelijker te maken om hier over na te denken. Dat klinkt misschien overdreven, maar veel mensen vinden het heel lastig om hier over na te denken. We helpen je daarom graag op weg. 

Vraag een loopbaancoach om hulp

Mensen die een loopbaancoach opleiding hebben gevolgd kunnen jou ontzettend goed helpen met het nadenken over je carrière. Dit is tenslotte hun werk. Samen met jou gaan zetten zij verschillende technieken in om te zorgen dat je goed bij jezelf kunt nagaan waar je dromen en kwaliteiten liggen, zodat je van daaruit uiteindelijk op zoek kunt gaan naar een baan die goed bij je past. 

Oriënteer je aan de hand van keuzevakken

Keuzevakken zijn ontzettend handige manieren om er achter te komen wat je wel of niet leuk vindt. Op de meeste hogescholen en universiteiten krijg je de mogelijkheid, of wordt je zelfs verplicht, om deze vakken te volgen. Wanneer je het druk hebt met alle vakken van je eigen studie kan het lastig zijn om jezelf hiervoor te motiveren, maar wanneer je je er toch toe zet zal het ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen. 

Probeer dingen uit

Naast keuzevakken heb je nog genoeg andere momenten en kansen om dingen uit te proberen. We raden je aan om hier dan ook echt voor te gaan. Een goed voorbeeld is stage. Ben je bezig met je studie, dan moet je waarschijnlijk ook stage gaan lopen. Ben je al klaar, dan kun je zelf ook een stage gaan zoeken. Je kunt dan echt proeven van organisaties en een goed beeld krijgen van wat bepaalde functies inhouden, zodat je veel beter leert waar jouw voorkeuren liggen!

Vraag anderen om hun ervaring en mening

De laatste tip is de makkelijkste. Je kunt namelijk anderen om je heen gewoon om hun ervaringen en meningen vragen. Waar denken zij dat jij goed in zou zijn? Wat denken zij dat je leuk zou vinden? Wat vinden zij zelf leuk? Dit soort vragen stellen leert jou weer meer over de opties die je hebt en wat jou aanspreekt, waardoor je je nog beter kunt oriënteren!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14