Foto:
Aangeboden door Chordify

Muziekdocumentaires om kippenvel van te krijgen

  •   keer gelezen

Zin in een heerlijke lange avond streamen, maar met een muzikale twist? Er zijn genoeg opties om te streamen. Maar de ene documentaire is de andere niet. Daarom zet Chordify drie documentairs op rij waar je zeker kippenvel van krijgt. Want dit Nederlandse muziekplatform deelt graag de beste documentaires met je. Zo kom jij zeker het weekend lekker door. 


808 

Technologische uitvindingen hebben zeker invloed op muziek. Denk maar eens aan elektrische gitaren en versterker en natuurlijk het begin van elektronische muziek. De elektronische muziek heeft zelfs zijn eigen universum tegenwoordig. 

De fabrikant Roland speelde hierin een belangrijke rol in de jaren 80. De 808 drummachine veranderde muziek. Deze uitvinding had een specifieke sound die veel teweeg bracht en nog steeds in volle bloei is. In de documentaire 808 vertellen muzikanten, zoals de Beastie Boys, wat de Roland 808 voor hen betekende. Geniet van nostalgie en een stukje geschiedenis. 

A band called Death 

Mainstream muziek is lekker toegankelijk en niet elk genre wordt graag geluisterd. Maar een podium voor muzikanten die niet het standaard plaatje passen is er niet vaak. A Band Called Death gaat over een jonge groep Afro-Amerikaanse broers die hun leven wijden aan rock ‘n roll. Dit klinkt niet bijzonder, maar dit gebeurt in een tijd dat deze muziek nog toebehoorde aan de ‘witte jongens’. 

Na jaren van afwijzing heeft de band een platform gekregen. Met de bewaarde mastertapes op zolder en is nu het moment eindelijk daar. Een echt podium voor deze band met een mooie documentaire. 

Sound city 

Lang geleden moesten artiesten en muzikanten gewoon naar een studio om hun muziek op te nemen. Tegenwoordig kan dit zeker anders. Sommige studio’s stonden bekend om hun specifieke sound. Wat hebben de platen van Nirvana Nevermind, Guns ‘n Roses Appetite for destruction en Johnny Cash’s Unchained met elkaar gemeen? Deze albums zijn allemaal gemaakt in dezelfde studio. En deze plek was speciaal voor veel muzikanten. 

De studio waar het om gaat is; Sound City Studios. Geniet in Sound City van een show en rock ‘n roll. Ontdek de magie van deze studio. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten