<p>Het Jobcenter is geopend! Wethouder Bob Duindam, tevens eerste locoburgemeester van Oudewater, knipte maandag 1 maart het lintje door.</p>

Het Jobcenter is geopend! Wethouder Bob Duindam, tevens eerste locoburgemeester van Oudewater, knipte maandag 1 maart het lintje door.

(Foto:)

Ferm Werk opent een eigen Jobcenter: ‘Wij helpen je op weg’

  •   keer gelezen

Wil je graag een baan maar is het nog niet gelukt er een te vinden? Ferm Werk wil je verder op weg helpen. In de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk zoekt Ferm Werk naar de beste match tussen werkgevers en werkzoekenden die een beroep doen op de participatiewet. Vorige week maandag heeft Ferm Werk een eigen Jobcenter geopend.


Woerden / Montfoort / Oudewater - Het doel van Ferm Werk is zoveel mogelijk mensen uit haar doelgroep aan een baan helpen in de regio. Daarbij gaat het niet om kort en snel succes, maar om inzetten op een langdurige arbeidsrelatie. Het vinden van - passend - werk is immers niet voor iedereen even makkelijk, zeker niet voor mensen met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een speciaal oog voor deze groep mensen is Ferm Werk een eigen Jobcenter gestart.

Cliënten van Ferm Werk nemen twee keer per week deel aan een bijeenkomst die geleid wordt door een trainer, totdat ze betaald werk hebben gevonden. De accountmanagers en consulenten van Ferm Werk worden nauw betrokken bij het hele proces om zo de kans op passend werk voor alle deelnemers maximaal te benutten. De deelnemers leren onder andere zichzelf te presenteren en een goed cv opstellen.
Ook bedrijven uit de regio spelen een belangrijke rol. Zo kunnen deze bedrijven hun vacatures aanmelden bij het Jobcenter, zodat deelnemers direct met hun opgedane kennis aan de slag kunnen met solliciteren.

Mens en werk

Ferm Werk heeft als doelstelling om mens en werk samen te brengen vanuit een maatschappelijk perspectief, de zogeheten participatie, maar dat kan alleen als de match bedrijfseconomisch succesvol is. Met de opening van het Jobcenter wordt werkzoekenden een extra impuls geboden om, met de juiste begeleiding, hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk te vergroten. Het Jobcenter heeft een verplicht karakter. Alleen voor niet-uitkeringsgerechtigden is de deelname vrijblijvend. ‘’Kortom: training, kennis en advies komt van Ferm Werk, deelname en inzet komt van de cliënten.’’
Ferm Werk ging in 2014 van start en is een fusie tussen de sociale diensten van de vier betrokken gemeenten én de toenmalige Sluis Groep, het sociale werkvoorzieningsschap.

Meer informatie

Het Jobcenter wordt gehouden op maandag en donderdag van 09.30 tot 11.00 uur. Waar: Ferm Werk, Carrosserieweg 1 in Woerden, Trainingslokaal 2. Informatie op:

www.fermwerk.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten