<p>Een deel van Team Kasper, vlnr Kasper van Kooten, Thom Hofman, Jolijn Menger</p>

Een deel van Team Kasper, vlnr Kasper van Kooten, Thom Hofman, Jolijn Menger

(Foto: Pr)

Je eigen Tiny House binnen één week

  •   keer gelezen

Het is een gemêleerde club enthousiaste bouwers. Via, via werden ze bij Team Kasper gevraagd om mee te doen met de ‘Tiny House Battle’ voor een programma van RTL-4. Een veelbelovend bouwteam met verschillende expertise.


Oudewater - Thom Hofman werkt in Oudewater bij een ondernemingsbedrijf. Toen hij, nog geen twee maanden geleden, werd gevraagd om mee te doen met deze bijzondere wedstrijd zag hij direct de mooie uitdaging. Kasper, die hij al kende, is de hoofdbouwer, hij heeft zich opgegeven voor het programma. Kasper heeft de leiding maar het team vult elkaar goed aan. Thom ging kijken bij een Tiny House aan de Lek. “Hoe ziet het eruit? Hadden ze tips voor ons bij de bouw van deze moderne wagen-huisjes?” Het team Kasper heeft van alles in huis. Jolijn is van het schilderen, en vooral op een creatieve manier. Boy is een handige jongen en heeft veel ervaring in de decorbouw. Kasper en Freek zijn broers die vanwege de coronacrisis een eigen bouwbedrijf zijn gestart. Tot slot Julian die alle bouwtekeningen en berekeningen maakte die straks een grote hulp zullen zijn zodat ze gelijk aan de slag kunnen. Ze hadden onlangs pas de eerste echte kennismaking als team. De deelnemers komen uit de wijde omgeving; Leiden, Amersfoort, de Bilt, Oudewater en Rotterdam.”We hadden direct een goede klik met elkaar!” Een bijkomende uitdaging van de wedstrijd is dat ze moeten “lullen voor spullen”, zoals Thom dat noemt. “We krijgen van het programma een minimaal budget, dus er moet zoveel mogelijk gesponsord worden.” Maar binnen korte tijd hadden ze heel veel bruikbare materialen en bijdragen gekregen. Veel kwam uit magazijnen en werd niet gebruikt. Het krijgt nu alsnog een tweede leven. “Het enige wat nog op het verlanglijstje staat is materiaal voor de badkamer en douche.” Woensdag 21 april starten ze met bouwen. Als je nog iets te geef hebt mail dan tinyhousebattle.teamkasper@gmail.com. Per aflevering is er een winnaar. “Het gaat echt om de eer.” Houd de programmering in het najaar maar in de gaten, dan zullen we zien of ze gewonnen hebben.

Zes handige en creatieve dertigers uit de bouwwereld doen mee met het RLT-4 programma ‘Tiny House Battle’. Team Kasper bestaat uit Kasper, Thom, Boy, Jolijn, Freek en Julian. Eén deelnemer, Thom Hofman komt uit Oudewater. De opdracht is binnen één week een compleet Tiny House te bouwen met een minimaal budget. Van 21 april t/m 27 april gaan ze de strijd aan met een ander team en bouwen ze een zo’n mooi en compleet mogelijk Tiny House. In het najaar wordt het programma uitgezonden.

Zes creatieve en handige bouwers

Het is een mooie uitdaging

Margreet Nagtegaal

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten