Redder  Dick van Ooijen (rechts) met van links naar rechts: Hanna Brazhnyk, de heer Voute - bestuurslid van de KMRD - en burgemeester Laurens de Graaf .
Redder Dick van Ooijen (rechts) met van links naar rechts: Hanna Brazhnyk, de heer Voute - bestuurslid van de KMRD - en burgemeester Laurens de Graaf . Foto: gemeente Lopik

Medaille en oorkonde voor onbevreesde redder in nood

7 jul, 15:19 Algemeen

Burgemeester Laurens de Graaf reikte dinsdag 29 juni een bronzen medaille met getuigschrift uit aan Dick van Ooijen uit Oudewater. Hij redde een drenkeling uit haar te water geraakte auto.

LOPIK - Het is al even geleden, maar de coronabeperkingen maakten het eerder uitreiken van de waardering onmogelijk. Op woensdag 4 december 2019 reed mevrouw Hanna Brazhnyk, toen nog inwoonster van Schoonhoven, over de N210 uit de richting Lopik naar IJsselstein. Toen zij met haar wiel in de berm raakte en wilde corrigeren verloor ze de macht over het stuur en raakte ter hoogte van Benschop te water. Dick van Ooijen uit Oudewater aarzelde geen moment; is het water ingegaan om de veiligheidsgordel van de onfortuinlijke bestuurster los te snijden en bracht het slachtoffer met hulp van omstanders op het droge. Dankzij het adequate handelen is het voor mevrouw Brazhnyk goed afgelopen. Ze werd in het ziekenhuis gecontroleerd maar had geen letsel. In aanwezigheid van de heer Voute - bestuurslid van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen - en mevrouw Brazhnyk prees burgemeester de Graaf de redder voor zijn optreden en reikte hem de bronzen medaille en getuigschrift uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14