<p>Een eerste bijeenkomst na maanden op een zonnige zomeravond in het Kasteelpark: de COV-leden hebben er zin in!&nbsp;</p>

Een eerste bijeenkomst na maanden op een zonnige zomeravond in het Kasteelpark: de COV-leden hebben er zin in! 

(Foto: Lysette Verwegen)

‘Knop om: we gaan weer zingen!’

  •   keer gelezen

Met de hoop op verdere versoepelingen van de coronamaatregelen zijn ook de leden van het Oratoriumkoor IJsselstein (COV) na maanden weer bij elkaar geweest. Om te genieten van het weerzien en om even terug te kijken. Maar vooral: om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen dat met de repetities op 19 augustus weer begint.


IJSSELSTEIN - Voorzitter Marten Tel sprong voor zijn toespraak tijdens de bijeenkomst in het Kasteelpark zelfs op de zeepkist, terwijl de koorleden genoten van gebakjes met het COV-logo en hun meegebrachte hapjes en drankjes. De laatste keer dat Tel op de zeepkist stond was in maart, vorig jaar. “Het begin van corona. We dachten nog: ‘Dat overkomt ons niet’. Maar het overkwam ons wel; het was de laatste repetitie. In september gingen we hoopvol weer repeteren in kleine clubjes, maar dat haalde december niet eens: de tweede lockdown was een feit.”

Loyaal
Met trots: “We zijn een jaar verder, maar er is nog steeds een koor! Er is niemand door corona afgehaakt en als bestuur besloten we voor halve contributie tot september.” Iedereen heeft zin om weer te gaan zingen en de repetities bij te wonen. “Via extra nieuwsbrieven hebben we contact gehouden en onze dirigent Bas van den Heuvel stuurde wekelijks materiaal om thuis te oefenen.” Zingen via Zoom was er niet bij. “Daar kwam te veel bij kijken en uiteindelijk is zingen ontspanning en doe je het samen. Dat lossen wij met Zoom niet op.” Tel lacht: “De dirigent is wel benieuwd hoe het met de kwaliteit van onze stemmen is gesteld.”

Mozart concert
De leden willen niet lang terugkijken op het uitgestelde Mozart concert dat vorig jaar niet kon doorgaan en vervolgens in maart van dit jaar weer moest worden afgeblazen. “De seinen staan voorzichtig op groen en we gaan het Requiem in dit Mozart concert nu uitvoeren op 5 november: het koor, solisten en musici zijn allemaal enthousiast”, vertelt bestuurslid Elly van Laarhoven. “En wat ons betreft is het meteen een requiem voor het ‘overlijden’ van het coronavirus”, grapt ze. “Het wordt een bijzonder concert - ook omdat het rond Allerzielen zal plaatsvinden. We houden met alle mogelijke maatregelen rekening, maar we gaan natuurlijk voor het maximale aantal toeschouwers en we willen ‘de boel weer eens flink opschudden’.”
Gauw beginnen
En dat laatste is wat de leden ook willen. “Gauw beginnen”, klinkt het uit de groep. Voor koorlid Anneke is de repetitie haar wekelijkse avondje uit. “Ik ben drie jaar geleden bij het COV gaan zingen. Als lid van het projectkoor, omdat ik zo graag de Matthäus Passion wilde zingen. Daarna ben ik nooit meer opgehouden. Ik kom er elke week graag voor uit Houten omdat we daar geen vergelijkbaar koor hebben.”
Wie interesse heeft om mee te zingen, als lid of op projectbasis, vindt alle informatie op: www.cov-ijsselstein.nl.

Lysette Verwegen

Na een jaar ‘stilte’ zijn we nog steeds een hecht koor

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten