<p>Maak jij het perfecte plaatje en word je Insta-famous in IJsselstein? </p>

Maak jij het perfecte plaatje en word je Insta-famous in IJsselstein?

(Foto: Bernadet de Prins)

Maak jij het perfecte plaatje tijdens IJsselsteins Rondje Instagrammen?

  •   keer gelezen

Stadsmarketing IJsselstein lanceert ‘Rondje Instagrammen’. Een audiotour waarmee inwoners en bezoekers de stad kunnen ontdekken en beleven. De tour kan wandelend of fietsend worden afgelegd, en leidt langs vele bijzondere en fotogenieke plekken in de historische binnenstad.


IJSSELSTEIN - Het Rondje Instagrammen is bedacht door Angelique van Lierop. “We hebben al eerder activiteiten rond Instagram georganiseerd, zoals de Eerste IJsselsteinse Instawalk en een Instavaart, en ik vond het een mooi idee om nu onze IJsselsteinse highlights eens naar voren te halen.” In de binnenstad zijn ook tijdelijk extra ‘hotspots’ in vrolijke vormen geplaatst om een leuke foto bij te maken.

Vakantie in eigen stad

“Het is ook een leuke vakantie activiteit voor de thuisblijvers”, zegt Angelique. “Laagdrempelig en het kost niets.” De audiotour is te downloaden via de gratis izi.TRAVELapp en leidt je langs de mooie plaatsen in de stad. “De verhalen worden automatisch afgespeeld, zodra je in de buurt komt van zo’n speciale plek.” Het Rondje Instagrammen is onderdeel van een serie stadswandelingen (rondjes) in IJsselstein.

Inspiratietips

De audiotour bevat, naast een routekaartje en foto’s, ook inspiratietips voor het maken van een eigen foto. Onderweg worden verhalen verteld en worden deelnemers uitgedaagd het perfecte plaatje voor Instagram te maken. “Het is eigenlijk een soort Instawalk, maar nu ga je zelf op pad, en niet met een groep.” 

“Dit Rondje Instagrammen is bedoeld als basisrondje dat nog verder uitgebreid kan worden”, geeft Angelique aan. “Ondernemers en winkeliers in de binnenstad kunnen er ook hun eigen acties en activiteiten aan koppelen. De opvallende rode hotspots bieden hierbij ongetwijfeld de nodige inspiratie.”

Insta-famous

Verras jij IJsselstein met het beste of leukste Insta-shot en word jij Insta-famous? Tag #rondjeinstagrammen #inijsselstein en wie weet zie jij jouw foto terug op het Instagramaccount van ‘In IJsselstein’. www.inijsselstein.nl

Het Rondje Instagrammen is onderdeel van een serie wandelingen in IJsselstein. Een gratis te downloaden audiotour begeleidt de wandelingen. Voor kinderen is er een speciale speurtocht met quizvragen. Andere wandelingen leiden je langs de historische highlights, beeldende kunst of de verlichte gebouwen. Alle informatie over ‘Rondjes IJsselstein’ is te vinden op www.inijsselstein.nl.

door Karin Doornbos

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten