Bestuursleden van Energie Oudewater. V.l.n.r. Henk Brouwer, Fred van Schaik en Aad van de Sande.
Bestuursleden van Energie Oudewater. V.l.n.r. Henk Brouwer, Fred van Schaik en Aad van de Sande. Foto: Margreet Nagtegaal

Energie Oudewater houdt infomarkt

Algemeen 87 keer gelezen

Energie Oudewater is een actieve club die zich al jaren richt op duurzaamheid. Ze volgen nieuwe ontwikkelingen en promoten allerlei acties om duurzaamheid aantrekkelijk te maken. Met subsidie van de gemeente kunnen ze dat doen.

Oudewater - Duurzaamheid heeft vele gezichten. Of je nu zonnepanelen op je dak hebt, je kinderen op de fiets naar school brengt, tweede hands spullen hergebruikt of je gloeilampen vervangt door ledlampen. Energie Oudewater wil voor dit alles aandacht vragen. Fred van Schaik, Henk Brouwer en Aad van de Sande van het bestuur steken er graag hún energie in. Aad: “Op de speciale infomarkt staan diverse stands, zoals een isolatiebedrijf, een stand met een zonnepanelen-actie en een trailer met warmtepompen. Om iedereen te informeren en te laten zien hoe het werkt.” Een aantal acties zullen deze dag gepromoot worden. Henk: “Oude gloeilampen kun je gratis omruilen voor ledlampen. Dus draai die oude lampjes eruit en kom nieuwe ledlampen halen.”
Maar er loopt op dit moment ook een bijzondere vouchers-actie. De gemeente Oudewater heeft van de Rijksoverheid een financiële bijdrage ontvangen voor het stimuleren van energiebesparende maatregelen in koopwoningen, de zogeheten RRE-regeling. De subsidie is via Energie Oudewater beschikbaar middels vouchers waarmee je energiebesparende producten of adviezen gratis of met korting ontvangt. Fred: “Je kunt bijvoorbeeld vouchers krijgen om bij Bouwmarkt Snel gratis radiatorfolie, tochtstrip, een energiemeter, of een (warm)waterbesparende douchekop te kopen, ter waarde van 50 euro.” Van alle vouchers zijn er 400 beschikbaar en de actie loopt tot 15 oktober 2021.
Hergebruik van kleding en spullen past goed bij een duurzaam leven. Toen bleek dat de rommelmarktroute van Carola van Duiven op dezelfde dag werd georganiseerd is een samenwerking tot stand gekomen. Een deel van de infomarkt zal gebruikt gaan worden door de rommelmarktroute. “Leuk en leerzaam.” De infomarkt wordt om 10.00 officieel geopend.

Energie Oudewater is gericht op duurzaam energiegebruik. Ze adviseren bij keuzes, installeren en onderhouden van duurzame producten. Op zaterdag 28 augustus organiseren zij van 10.00 tot 16.00 een informatiemarkt op de parkeerplaats aan de Waardsedijk. Op de markt is een speciale actie om oude gloeilampen gratis om te ruilen voor ledlampen. De informatiemarkt is op dezelfde dag als de Rommelmarktroute. Zij krijgen op de infomarkt ruimte voor de rommelmarktroute. Zie www.energieoudewater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Prijsuitreiking winnaars fotowedstrijd Lopik Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Vogels in beeld bij Kleur en Zang Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Vermiste tiener uit Lopik weer terecht 112 13 uur geleden
Afbeelding
Seniorencomités openen nieuw seizoen met feestje Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Eerste Regenboogcafé groot succes Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Stilstaan bij kunst op Mantelmeeuw-Korenfestival Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Energieprijzen raken ook de bakkers Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Natuurgebied de Oostelijke Vechtplassen klaar voor de toekomst Algemeen 16 uur geleden