Afbeelding
Foto: 123rf.com

Onvrede over verwijderd voetpad naar sportpark

Algemeen 742 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Verschillende bewoners hebben opgemerkt dat het voetpad tussen de tramovergang en het sportpark aan de Zomerdijk is verwijderd door de gemeente. IJsselsteiners zijn verbaasd en boos. GroenLinks heeft vragen gesteld tijdens de raadsvergadering. De gemeente geeft aan juist omwille van de veiligheid te hebben gehandeld.

Bewoners voorzien juist nu een onduidelijke en onveilige situatie. “Er ontstaat nu een totaal onlogische route voor voetgangers om vanaf de Kerspellaan bij park IJsseloever te komen. In de praktijk gaan mensen echt niet omlopen, maar steken ze via de berm de weg over”, aldus een bewoner. “Hierdoor stimuleert de gemeente juist het fietsen over het wandelpad in het park. Om nog maar te zwijgen over het ‘spookfietsen’ op de Zomerdijk richting sporthal”, reageert een bewoonster.
GroenLinks draagt een mogelijke oplossing aan. “Het voetpad zou opnieuw kunnen worden aangelegd, maar dan met het oversteekpunt voor voetgangers vóór de tramwegovergang. Als dan ook het voetgangersstoplicht langer op groen blijft om rekening te houden met de langere afstand en het tempo van inwoners die slecht ter been zijn, krijg je een veiliger situatie.”
De gemeente geeft in een reactie aan dat bij deze oversteekplaats er een krappe ruimte bestond voor fietsers en voetgangers tijdens het wachten voor het rode stoplicht. De gemeente en het trambedrijf hebben geconstateerd dat dit tot onveilige situaties leidt. Ook heeft de gemeente verschillende meldingen van voetgangers (met name van mensen met een kinderwagen, een kind aan de hand of scootmobielgebruikers) ontvangen dat zij zich hier onveilig voelen. “Je moet je voorstellen dat als je staat te wachten de tram vlak achter je langs rijdt”, aldus de gemeente. “Nu de tram niet rijdt, was de kans er om de situatie goed te bekijken en maatregelen te nemen. Het is niet mogelijk de opstelplek te vergroten en daarom is besloten de onveilige situatie op te heffen en deze oversteekplaats voor voetgangers op te heffen. Voor de fietsers is er niets gewijzigd aan de verkeerssituatie.”

Linda de Kort

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws gisteren
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31