Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Verklaring Nivo Sparta na ongeregeldheden tegen Montfoort SV’19: ‘Publiek op tribune geen moment in gevaar geweest’

Sport 1.427 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het bestuur van zaterdageersteklasser Nivo Sparta is vrijdagochtend met een verklaring gekomen naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van de met 1-2 verloren competitiewedstrijd tegen Montfoort SV’19 van afgelopen zaterdag. De verklaring volgt ‘op allerlei verhalen die de ronde doen’. ‘Als bestuur betreuren we dit ten zeerste en nemen we afstand van elke vorm van agressie’. 

In de verklaring van Nivo Sparta staat: ‘Na het fluitsignaal ontstond er een situatie, waarbij meerdere mensen het veld betraden die daar niets hadden te zoeken. Er ontstond een vechtpartij waarbij heen en weer klappen werden uitgedeeld. Geen moment is het publiek op de tribune in gevaar geweest. Nadat de rust was wedergekeerd zijn de stafleden en spelers van Montfoort naar de bus begeleid op de weg naar huis’.

Tuchtzaak KNVB
‘De scheidsrechter heeft een en ander nauwgezet geobserveerd en drie rode kaarten getrokken. Op dit moment loopt er een onderzoek over de precieze oorzaak, geleid door de KNVB. Hiervoor is door het bestuur gesproken met zoveel mogelijk betrokkenen. De verwachting is dat er in de loop van volgende week meer duidelijkheid komt over het verdere verloop en afhandeling van deze tuchtzaak. Het bestuur wil benadrukken dat geweld op ons complex niet getolereerd wordt en zal er alles aan doen om herhaling van zo’n situatie te voorkomen’.

Montfoort: schandalige wanvertoning
Montfoort SV’19 rept van ‘een schandalige wanvertoning van staf en supporters van Nivo Sparta. ‘Nadat de Montfoort SV’19-spelers de Montfoortse meegereisde supporters bedankten, werd dit de achterban van Nivo Sparta allemaal teveel en bestormden zij het veld. Er werden rake klappen uitgedeeld door staf en supporters van Nivo Sparta. Nico Verbiest beschermde zijn teamgenoten en kreeg net als twee stafleden van Nivo Sparta de rode kaart te zien. Verder verdient deze compleet schandalige vertoning van de thuisclub niet teveel woorden’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws gisteren
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31