Afbeelding

Stoeien met de post

Algemeen 131 keer gelezen

Vakanties zijn heerlijk, lekker niksen en hangen op de bank. Maar er moet ook gewerkt worden. Een dag nadat ik terugkwam uit Zwitserland was mijn eerste werkdag als postbezorger bij Sandd.

Ik heb een klein jaar onderdeel mogen zijn van de grote winkelketen Blokker, waar ik met een goed gevoel op terug kijk. De frituurpannen, trimmers en neus-epilatoren die over de toonbank gingen, toverden een glimlach op mijn gezicht, en op die van Blokker zelf. Want u weet dat het met dit bedrijf allesbehalve goed gaat. Daarom roep ik u op ons te blijven steunen met winkelbezoek en gezellige praatjes, want de Blokker is niks zonder zijn fantastische klanten.
Terug naar de post. Deze nieuwe baan is niet om heel vrolijk van te worden. De grote hoeveelheid post die wekelijks wordt bezorgd door een net iets te vrolijke man, heeft mij al meermalen een moeilijk gezicht bezorgd. Sorteren moet je zelf doen, wat daar de logica van is? Daarnaast ben je met bezorgen een groot dagdeel kwijt, terwijl je niet eens voor al die uren betaald krijgt. Ze maken een indicatie hoe lang je erover doet, en als je daar overheen gaat heb je gewoon dikke pech. Wel is het heerlijk om lekker in de open lucht bezig te zijn, maar het sociale aspect ontbreekt wel een beetje, iets wat ik bij de Blokker wel ervoer. Ik zie wel eens collega’s van Sandd, maar je krijgt er geen boe of bah uit, omdat ze te druk bezig zijn met het stoeien met de post. Het beroep is nobel, dat wel, weer en wind trotseren om mensen blij te maken met de welbekende blauwe envelop en reclamefolders van de bitterballen van Sligro. Maar goed, post is post, en wanneer men de brievenbus hoort klepperen, zijn ze sneller dan Usain Bolt om bij de deurmat de brieven op te rapen. Volgende keer neem ik een stopwatch mee.

Bram Wijnholt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14