Emma van den Brink (links) presenteerde met een collega in de commissie Ruimte de uitslag van het online onderzoek over het klimaat onder jongeren. Voorzitter Van Dijk ontving de gegevens. (Foto: Gemeente)
Emma van den Brink (links) presenteerde met een collega in de commissie Ruimte de uitslag van het online onderzoek over het klimaat onder jongeren. Voorzitter Van Dijk ontving de gegevens. (Foto: Gemeente)

Jongeren denken mee over duurzame toekomst

Algemeen 271 keer gelezen

Ruim driekwart van de 158 IJsselsteinse jongeren tussen 16 en 26 jaar, die in september reageerden op de online enquête Swipocratie, maakt zich zorgen om klimaatverandering. Ook willen ze zelf best wat meer doen om die tegen te gaan.

IJSSELSTEIN - Korter douchen, energiezuinige apparaten gebruiken, minder vlees eten, minder kopen en een warme trui aantrekken in plaats van de verwarming hoog stoken: daar willen jongeren graag aan meewerken. Minder vliegen is een brug te ver en vaker gebruik maken van het ov of een auto delen roept vraagtekens op. Dat is de uitslag in vogelvlucht van Watt Nou!, het onderzoek dat onder jongeren werd gehouden naar hun ideeën over duurzaamheid en het klimaat. Emma van den Brink presenteerde met een collega-student de resultaten in de commissie Ruimte, zodat de resultaten meegenomen kunnen worden in het beleid. Verder valt op dat 95 procent van de jongeren geen problemen heeft met zonnepanelen langs de snelwegen en 69 procent kiest liever voor zonnepanelen op 170 daken van woningen dan een voetbalveld vol. Ook windmolens zijn een optie: 74 procent zegt ‘ja’ tegen molens bij bedrijventerreinen en van eenzelfde percentage mogen die - afhankelijk van hoogte - ook in weilanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14